Alytuje – COVID-19 rekordas: laikykimės karantino ribojimų!

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Per praėjusią parą Alytuje nustatyti 64 nauji COVID-19 atvejai. Iš viso koronaviruso infekcija  serga jau 510 alytiškių. Kasdien augantis susirgimų skaičius, regis, baugina ne visus miestelėnus – prekybos centruose ar turguje alytiškiai nesilaiko atstumų, o gatvėje vis dar pasitaiko  kaukių nedėvinčių praeivių.
“Mieste situacija kasdien vis prastesnė. Prašau visų miestelėnų laikytis karantino rėžimo, pajutus į gripą panašius simptomus nevykti į darbą, registruotis į mobilųjį patikros punktą ir likti namuose. Tik veikdami kartu ir surėmę pečius galime įveikti šią krizę”, – sako Alytaus miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų Operacijų centro vadovas Povilas Jagelavičius.
Primename, kad karnatino metu visose viešose vietose privalome dėvėti kaukes. Jų dėvėti nereikia sportuojant atviroje erdvėje, aukštojo meistriškumo sporto pratybose ar varžybose dalyvaujantiems aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistams, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktoriams ir teisėjams.
Karantino metu rekomenduojama riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių – palikti gyvenamąją vietą tik vykstant į darbą, prekybos vietą, dėl sveikatos priežiūros ir kitų paslaugų.  Viešose vietose  galima susitikti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.
Parduotuvės ir prekybos centrai privalo griežtai riboti pirkėjų srautus, užtikrindami 10 kv. metrų plotą vienam pirkėjui.
Darbo ar laisvalaikio susirinkimai vidaus patalpoje ar išorėje – draudžiami. Viešuoju transportu rekomenduojama naudotis tik tada, kai neišvengiama rinktis kito keliavimo būdo.
Draudžiamas gyventojų lankymas visose stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, šeimynose, grupinio ir bendruomeninio gyvenimo namuose, išskyrus terminalinės būklės gyventojų lankymą ir (ar) asmenis, kurių lankymasis įstaigoje susijęs su pareigų atlikimu, teikiant socialines paslaugas socialinių paslaugų įstaigose.
Su visais karantino metu galiojančiais ribojimais  galite susipažinti https://alytus.lt/lt/gyventojams/koronavirusas 
Karantinas Lietuvoje įvestas iki lapkričio 29 d. 24 val. Prašome alytiškių būti atsakingais, laikytis nustatytų karantino ribojimų. Padėkime sustabdyti koronaviruso plitimą, saugokime save ir aplinkinius! Sustokime, kad ir vėl galėtume susitikti!

4 komentarai apie “Alytuje – COVID-19 rekordas: laikykimės karantino ribojimų!

  1. Tai ko ne uždaro pramoninių prekių parduotuvių turgaus. Ten turguje baisu pažiūrėti kas darėsi šiandiena. Sustojau nusipirkti kvepalu moteriškių prie auskarų knibžda jokios 10 o pardavėja spėja suktis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *