Virtualiame „Dzūkų Pitche 2020“ – verslių komandų bumas

Jaunoji karta kasmet tampa vis inovatyvesnė. Tai patvirtina ir jau tradiciniu tapęs mokinių verslo idėjų pristatymo renginys „Dzūkų Pitchas 2020“, kurio metu net 21 komanda iš Dzūkijos pristatė savo verslo idėjas. Išrinkti nugalėtojai ir nominantai.

„Verslo idėjų pristatymo renginys šiemet vyko antrą kartą ir tikime, kad tai taps tradicija. Šiemet pandemija pakoregavo planus ir „Dzūkų Pitchą“ organizavome nuotoliniu būdu. Bijojome, kad dėl nuotolinio mokymo mokiniai bus pasyvūs, tačiau sulaukėme net 21 komandos iš Alytaus miesto ir rajono, Lazdijų. Išrinkome nugalėtojus ir nominantus. Pastebime, kad vyrauja idėjos, susijusios su IT, programavimu, sprendžiančios bendruomenių problemas“, – kalbėjo Donatas Vasiliauskas, „Dzūkų Pitcho“ organizatorius, Lietuvos Junior Achievement Dzūkijos regiono vadovas.

Verslo idėjas vertino profesionali suburta verslo aplinkoje besisukančių asmenų komisija. Ją sudarė verslininkas, įmonės „Inspirare“ vadovas Karolis Aleknavičius, „IT Solution“ vadovas Robertas Ulinskas, „Geodėjos“ direktorius Aurimas Bernatavičius ir bendradarbystės centro Alytuje „Spiečius“ koordinatorė Erika Taralaitienė.

Šio „Dzūkų pitcho“ prizinis fondas buvo 300 eurų.

Alytaus Putinų gimnazijos komandos „Zugiai“ įkūrėjams Laurai Valaikaitei, Gretai Oželytei, Mantui Kvederui, Dominykui Stramskiui pavyko iškovoti pirmąją vietą. Jų idėja yra IT programėlė, kurioje visi norintys dirbti gali siūlyti savo paslaugas ir susirasti darbą valandai, dienai. Kaip pavyzdį komanda įvardijo žolės pjovimą, malkų sunešimą, baldų iškraustymą. Šioje programėlėje darbdaviai taip pat gali siūlyti darbus jaunimui ar kitiems norintiems dirbti ir ieškantiems darbo.

Antrą vietą užėmė Alytaus šv. Benedikto gimnazijos komanda ,,Gelux“ ir jos narės 1b klasės mokinė Greta Petraškaitė, 1c kl. mokinė Gustė Martutaitytė, 1a kl. mokinė Emilija Petuškaitė. Jos pristatė išskirtinio dizaino, lengvai užvelkamą patalynę, pagamintą iš skysčiams atsparios medžiagos.

Trečioji vieta atiteko bendrovei „Karkyra“ ir jos įkūrėjoms Alytaus Jotvingių gimnazijos IIb klasės mokinėms Gabrielei Gudaityei ir Elijai Kontautaitei. Merginos sugalvojo produktą „Scrunchie pocket“ – gumytes, atliekančias ir saugios kišenės funkcijas, mat į galima susidėti smulkius daiktus.

5-8 klasių kategorijoje prizininkėmis tapo Alytaus Likiškėlių progimnazijos JB „Gvikovita“ narės Miglė Vikertaitė, Smiltė Tatulytė,  Kamilė Gvildytė, Aurelija Komičiūtė. Jos sukūrė šunų priežiūros reikmenų savitarnos aparatą.   „Atsiradus tokiam produktui bus švaresnė aplinka, žmonės galės ramiai vaikščioti po pievą nemąstydami apie nemalonias šunų staigmenėles. Laimingi – šuniukai, jų šeimininkai turės daugiau laisvo laiko, o žmonės galės džiaugtis švaresne gamta. Pasaulis bus laimingesnis ir švaresnis“, – tokiomis mintimis dalijosi mokinės,  konkurso prizininkės.

Inovatyviausia komanda buvo pripažinta „Odyssey“ ir jos nariai Juras Blaškys (IIIe kl.), Laurynas Bielevičius (III e kl.) ir Aidas Andreikevičius (IIIe kl.).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *