Vietų Alytaus kolumbariume poreikis auga – pradėta jo plėtra

Vietoms Pirmojo Alytaus kapinių kolumbariume sparčiai mažėjant, pradėti jo plėtros darbai. Anot Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, dar 2 blokai su 30 papildomų vietų bus įrengti iki šių metų pabaigos, darbai jau prasidėję.

„Kolumbariumas Klevų gatvės kapinėse buvo pastatytas praeitų metų lapkričio mėnesį. Šiuo metu vienas blokas jau yra pilnai užpildytas, kitas taip pat pildosi sparčiai. Matydami poreikį ir aktualumą, nusprendėme plėsti kolumbariumą“, – portalui Dzūkijosveidas.lt aiškino P. Raškauskienė.

Kolumbariumo paslauga yra gana populiari, nepaisant to, kad vienkartinis vienos nišos mokestis siekia 1 000 eurų. Tiesa, joje galima laikyti tiek urnų, kiek telpa. Vietą kolumbariume galima įsigyti ne tik kremuotų palaikų laidojimo atveju, tačiau ir iš anksto sumokėjus minėtą mokestį. Dėl to alytiškiai kreipiasi į savivaldybę vadinamuoju „vieno langelio“ principu.

Kolumbariumo aplinkos priežiūra rūpinasi savivaldybė, kas, pasak Miesto ūkio skyriaus vedėjos, labai patogu kitame mieste ar šalyje gyvenantiems žmonėms – jie gali būti ramūs, kad artimojo amžinojo poilsio vieta bus visada tvarkinga.

Ji atkreipia dėmesį, kad ne tik vietų kolumbariume, bet ir kremuotų palaikų laidojimo žemėje, poreikis auga. Esą Klevų ir Daugų gatvių kapinėse jau nėra galimybių formuoti naujų įprasto dydžio kapaviečių, todėl yra sudaryta galimybė siaurose vietose formuoti mažesnių išmatavimų kapavietes, skirtas urnoms su pelenais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *