Alytiškio romanas su Korona: minusas medikams ir žinutė skeptikams

Artūro Mažeikos albumo nuotrauka.

Alytaus miesto savivaldybės administracijoje buvo užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis. Laimei, infekcijos apimtas alytiškis, Komunikacijos skyriaus darbuotojas Artūras Mažeika jokių kontaktų su savo kolegomis neturėjo, mat jau kurį laiką dirbo nuotoliniu būdu. Keletą dienų kamavusius stiprius simptomus jis pavadino tikrų tikriausiu romanu su Korona. Vaikinas naujienų portalui „Dzūkijos veidas“ pasakojo, kad iš pradžių pats bandęs neigti, jog gali būti apsikrėtęs, o dabar, visa tai pats išgyvenęs, siunčia tvirtą žinutę skeptikams – Korona yra. Kritikos jis negailėjo ir medikams, su kuriais bendravo. Esą susidūręs su jų abejingumu, virusą gydėsi namuose savarankiškai.

Pajuto tai, ko niekada nebuvo jautęs

Pasiteiravus, ar nutuokia, kur galėjo pasigauti visą pasaulį šluojantį virusą, Artūras teigė tiksliai negalintis tvirtinti, tačiau įtarimų turi. Savaitgalį prieš patvirtinant lemtingąją diagnozę jis lankėsi gimtadienio vakarėlyje Klaipėdoje. Kol kas nė vienam iš vakarėlio dalyvių koronavirusas nėra patvirtintas ir jokių simptomų jie nejaučia. Po savaitgalio grįžęs namo, jis dar apsipirkinėjo parduotuvėje, du kartus lankėsi sporto klube. O lemtingąjį trečiadienį jis pajuto tai, ko niekada gyvenime iki šiol nebuvo jautęs.

„Kaip šiandien pamenu tą trečiadienio rytą, kuomet ramiai sau pabudęs ir pakilęs teisinga koja iš lovos šmirinėjau po namus, darydamas visus tuos rytinius ritualus ir net neįtardamas, jog ji (Korona – aut. past.) šitaip mane pamilo.

Jau po geros valandos aš visa savo galva pajutau, kokia tai stipri ir niekur nejausta meilė. Galvą tiesiog skersai ir išilgai pjaustė kokie keturi ar septyni „lobzikai“ su tomis plonomis geležtėmis, kur per darbų pamokas medį pjaustėme. Sakysit, kad nieko čia ypatingo, kai kam galvos skausmas yra „normal staff“. Galbūt, bet aš esu tas laimės vaikis, kuriam galvos niekada neskaudėję“, – socialiniame tinkle paviešintame jo rašinyje apie romaną su Korona rašė A. Mažeika.

„Visas 5 dienas buvau totalus „plastilinas“, kuriam net arbatytės su imbieriuku, vitaminais c ir medučiu pasigaminti prilygo vienam iš Savicko rekordų pakartojimui“, – toliau tęsė alytiškis.

Vaikinas tikino, kad vėliau savo kūne pajuto ir karščiavimą, kuris siekė daugiau kaip 38 laipsnių temperatūrą. Be to, jis pradėjo nejausti skonio ir kvapo. Pajuto, kad ir pats kūnas buvo labai įsitempęs, net sugebėjo rankose suskaldyti vandens stiklinę.

Minties apie užsikrėtimą koronavirusu jis neprisileido nė iš tolo ir savo negalavimus siejo su poveikiu nuo gripo vakcinos, kuria buvo neseniai pasiskiepinęs.

Medikams – riebus minusas

Galiausiai Artūras kreipėsi į medikus, telefonu nupasakodamas jaučiamus simptomus ir pats tuo netikėdamas jiems pasakė, jog įtaria koronaviruso infekciją.

„Medikams šioje situacijoje dedu riebų minusą. Pokalbis su mano šeimos daktarę pavaduojančia gydytoja nebuvo malonus, jos reakcija buvo gan atsaini, jaučiausi tarsi trukdyčiau. Baigus pokalbį, dar trumpai girdėjau, ką medikės kalbėjosi tarpusavy. Pokalbis buvo apgailėtinas. Suprantu, gal ir medikai perdegė, turi daug darbo, aplink daug įtampos. Tačiau jautėsi, kad joms visai neįdomu, kas man yra. Žinoma, ji išrašė siuntimą pasidaryti koronaviruso testą. Vėliau turėjau su ja susisiekti, tačiau man nepavyko, o paskui prasidėjo savaitgalis. Taip mano savarankiškas gydymasis tęsėsi namuose“, – pasakojo Artūras.

Vaikinas gydėsi skausmą ir karščiavimą malšinančiais vaistais, padėjusiais šiek tiek ir tik kuriam laikui sumažinti simptomus.

„Kalbant apie rekordus, tai pasiekiau asmeninį. Per tas 5 dienas nuskausminamųjų sukramčiau tiek, kad tikrai turiu padėkoti Koronai. Vienas tiek nesugebėčiau“, – situaciją ironizavo alytiškis.

Sienos veda iš proto

Tiesa, jam teko susidurti su sunkumais ir registruojantis į Alytuje esantį koronaviruso patikros punktą, nes pusdienį nepavyko ten prisiskambinti. Tada pagalbos jis paprašė savivaldybėje dirbančio gydytojo ir tik su jo pagalba pavyko prisiregistruoti.

Pasiteiravus, ar pati mėginio paėmimo procedūra yra labai nemaloni, alytiškis tik nusijuokė: „Šiaip tai ne, bet man buvo juokinga, kai mažu pagaliuku nuoširdžiai makaluojanti moterytė pravirkdo vyrą.“

Kai galiausiai testas patvirtino koronaviruso infekciją, alytiškis izoliavosi savo namuose, bute. Maisto atsargų jis turėjo, o joms besibaigiant, pasinaudos elektroninės parduotuvės paslaugomis.

„Kadangi savivaldybėje kas dvi savaites dirbame iš namų, o dar prasidėjo ir mano romanas su Korona, jau greitai bus mėnuo, kai gyvenu tarp keturių sienų bute. Taip, tos sienos veda iš proto. Galvoje pradeda vykti daug dalykų. Visų pirma, visa tai labai vargina. Tada atsiranda psichologiniai niuansai – esu pirmasis susirgęs administracijoje, tarsi tapau raupsuotas, tada mintys, ar nieko neužkrėčiau. Visa tai slegia. Tačiau padeda bendravimas, turiu nuostabius draugus, knygos, rašymas, turiu įvairiausių projektėlių, su kuriais dirbu. Esu fiziškai judrus vaikis, tai man trūksta judėjimo“, – atviravo alytiškis.

Žinutė skeptikams – „idiotai“

„Šiandien jau trečia diena, kai esu laisvas nuo Koronos simptomų. Manau, ilgai siuntinėta į visas keturias puses, pagaliau ji įsižeidė ir mane apleido. Prisiminimui, ji paliko tik gyvenimą – be skonio ir kvapo, visa kita stojasi į savo vietas. Tikiuosi toliau gyventi nemeilėje“, – vylėsi alytiškis.
Kitą savaitę antradienį jis susisieks su savo šeimos gydytoja, kuri veikiausiai siųs jį pakartoti koronaviruso testą.

Artūras siunčia žinutę ir Korona netikintiems skeptikams: „Jeigu išgirsiu teiginį, jog „Koronos nėra“, visada pakartosiu vieno labai įžymaus Lietuvos aktoriaus žodžius…“, – rašė alytiškis, vadindamas tokius žmones idiotais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *