Alytaus vienmandatėje rinkiminėje kovoje – Vytauto Bako triumfas

V. Bakas. Asmeninio archyvo nuotr.

Savarankiškai išsikėlęs Vytautas Bakas antrajame rinkimų ture švenčia pergalę ir ateinančius ketverius metus atstovaus Alytaus miestą bei jo gyventojus Seime. Savo varžovą – Tėvynės sąjungos  Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovą Povilą Labuką – jis įveikė visose Dzūkijos sostinės vienmandatės apygardos apylinkėse.

Remiantis išankstiniais Vyriausios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus visų 19-kos apylinkių balsus, už V. Baką balsavo 8 044 rinkėjai (57,82 proc.) , P. Labuką palaikė – 5 404 (38,84 proc.).

Prie balsadėžių atėjo 13 913 rinkėjų (37,30 proc.).

„Rinkimų rezultatas nėra galutinis tikslas, Seimo nario statusas yra tik priemonė didesniems tikslams pasiekti. Yra ir jėgų, ir noro, ir gebėjimų eiti į priekį. Alytaus krašto žmonės, lyginant su šalies vidurkiu, balsavo gana aktyviai, kas rodo, kad jie domisi politiniu procesu, jaučia atsakomybę. Jie nori gyventi oriai ir kurti čia, nori, kad jų vaikai galėtų pasilikti Alytuje arba grįžti į Alytų. Reikia pripažinti, kad pokyčiai į Alytų ateina lėčiau negu į Vilnių, Kauną ar Klaipėdą, kas reiškia, jog turime regioninės politikos problemą ir čia išrinktų politikų užduotis yra tuos pokyčius į regioną atvesti greičiau. Tą įmanoma padaryti, tik reikia išsiaiškinti, ko trūksta, kad šį kraštą pasirinktų verslas, kuris sukurtų pridėtinę vertę. Laukia didelis darbas“, – sekmadienio vakarą televizijai DV.TV sakė V. Bakas.

Portalas Dzūkijosveidas.lt primena, prieš dvi savaites vykusiame pirmajame rinkimų ture tiek V. Bakas, tiek P. Labukas sulaukė panašaus rinkėjų palaikymo – skirtumas buvo kiek daugiau kaip 100 balsų P. Labuko naudai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *