Druskininkams – apdovanojimai už geriausius infrastruktūros projektus

Vidaus reikalų ministerijos, „Menų kalvės“ ir Leipalingio seniūnijos nuotraukos, Dzūkijosveidas.lt koliažas

Paaiškėjo geriausi 2014–2020 metų infrastruktūros projektai šalies regionuose – ketvirtadienį įvyko Vidaus reikalų ministerijos inicijuoto projekto „Regionų magnetai“ nugalėtojų apdovanojimai. Tarp laimėtojų – ir Druskininkų savivaldybė, pelniusi net du Alytaus regiono apdovanojimus: „Ekspertų balsas“ atiteko Druskininkų amatų centro „Menų kalvė“ įkūrimo projektui, o „Piliečių balsas“ – Leipalingio viešosios erdvės atnaujinimo projektui.

„Džiaugiuosi įvertinimu ir didžiuojuosi komanda! Tai – visos Druskininkų savivaldybės bendruomenės darbo rezultatas. Šių projektų dėka atnaujintos erdvės tapo tikrais traukos centrais, sudarytos sąlygos smulkaus ir vidutinio verslo plėtrai.

„Menų kalvėje“ menininkai kuria, organizuoja parodas ir pristato savo amatą visuomenei. Ne tik sukūrėme papildomas darbo vietas, bet išplėtėme Druskininkų kurorte teikiamų laisvalaikio paslaugų spektrą.

Leipalingis džiugina savo unikaliomis šventėmis, sportininkų pasiekimais ir bendruomenės iniciatyvomis – be abejonės, prie to prisidėjo ir apdovanojimą pelnęs projektas, atnaujinęs viešąsias erdves, pritaikęs jas bendruomenės poreikiams“, – po renginio puikiomis emocijomis socialiniame tinkle „Facebook“ dalijosi Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

„Kaip sukurti miestų erdves, tinkamas gyventi ir dirbti? Ko reikia, kad miestai ir miesteliai taptų magnetais, pritraukiančiais į regioną ir gyventojus ir verslus? Lietuvos regionai gyvi, nes savivaldybės ne tik kelia šiuos klausimus, bet ir investuojama ES lėšas, regionuose atsiranda naujų užimtumo ir verslo galimybių, atgaivinamos urbanistinės erdvės, kurios tampa tikrais regiono traukos centrais“, – apdovanojimų renginyje kalbėjo vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Vidaus reikalų viceministras T. Tamulevičius. VRM nuotr.

Viceministras apdovanojimus įteikė savivaldybių merams už ekspertų ir piliečių išrinktus geriausius projektus. Ekspertų ir gyventojų įvertinti projektai kėlė panašius tikslus, bet savivaldybės pasirinko skirtingas priemones tiems tikslams pasiekti. Pavyzdžiui, Visaginas pritraukė pasaulinio lygio gamybinę įmonę, Eišiškėse atsirado erdvė patiems mažiausiems, šeimos verslams ir bendruomenėms. Druskininkai investavo į kultūros, Kupiškis – į viešojo transporto infrastruktūros kokybę, Tauragė atgaivino buvusį karinį miestelį, Šilutė – istorinį parką.

„Regionų magnetai“ – tai kampanija, kurios metu regionuose pristatomi 2014–2020 m. Europos Sąjungos (ES) finansine perspektyva finansuoti infrastruktūros projektai, gyventojai supažindinami su ES galimybėmis bei regionų plėtra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *