Į laisvas patalpas jau dairosi naujakuriai

Po pertvarkos laisvas liko 3322 kv.m. ploto Alytaus miesto šeimos centras Pirmajame Alytuje, dar 1300 kv. m. atsirado likvidavus Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklą Putinų mikrorajone.

Alytiškiai apklausoje išsakė savo nuomonę – daugiau kaip 50 proc. joje dalyvavusių buvusių ugdymo ir globos įstaigų patalpas siūlytų panaudoti slaugos ir socialinėms reikmėms. 34 proc. patalpas skirtų švietimo, neformalaus ar ikimokyklinio ugdymo reikmėms, likusieji jose įkurdintų bendruomenes.

O tų laisvų kvadratinių metrų mieste išties nemažai. Po pertvarkos laisvas liko 3322 kv.m. ploto Alytaus miesto šeimos centras Pirmajame Alytuje, buvę Vaikų globos namai, jo administracija jau netrukus išsikels į Vilties gatvėje esančias patalpas, dar 1300 kv. m. atsirado likvidavus Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklą Putinų mikrorajone.

Susitikime su seniūnaičiais ir bendruomenių atstovais tarybos narys Sigitas Leonavičius pažymėjo, jog savivaldybės surengtos apklausos rezultatuose dominuoja slaugos ir socialinių reikmių sritis, į tai turėtų būti atsižvelgta priimant galutinius sprendimus. Be to, vertėtų paisyti ir jau atliktų investicijų bei galimybių pritaikyti patalpas.

„Šiuo metu prioritetiniai klausimai miestui – kur turėtų išsikelti Pedagoginė psichologinė tarnyba ir kur galėtų atsirasti daugiafunkcis centras negalią turintiems žmonėms? Tik išsprendus šiuos privalomus klausimus, būtų galima diskutuoti apie papildomus dalykus – senelių globą, hospisą, bendruomenes ir kitus“, – kalbėjo tarybos narys.

Tarybos narės Laimos Vincės Kirkliauskienės nuomone, svarstant, kas galėtų įsikurti buvusiuose Vaikų globos namuose bei Suaugusiųjų ir jaunimo mokykloje, nereikėtų pamiršti kaimynų, ypač įveiklinant globos namų pastatą, šalia kurio yra Piliakalnio progimnazija.

Alytaus miesto vadovai šiuo metu yra pačiame darbų įkarštyje ieškant naujakurių atsilaisvinusioms patalpoms. Jie įsitikinę, jog priimant galutinius sprendimus būtina išklausyti kuo daugiau nuomonių, tačiau paisyti reikėtų ne tik pageidavimų, bet ir racionalumo, ar įsikūrusieji bus pajėgūs išsilaikyti patys, ar prireiks savivaldybės biudžeto lėšų ir kiek.

Pasak Alytaus miesto mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės, vienas prioritetinių uždavinių – Pedagoginės psichologinės tarnybos (PPT) perkėlimas į kitas patalpas. Šių metų kovo mėnesį savivaldybės taryba priėmė sprendimą patalpas miesto centre, Pulko g. 1, kur įsikūrusi PPT, parduoti viešajame aukcione.

Susitikimo su PPT direktoriaus pavaduotoja, lai­ki­nai ei­nančia di­rek­to­riaus pa­rei­gas Sil­vi­ja Peš­te­nie­ne, metu buvo aptartos galimybės tarnybai įsikurti buvusioje Suaugusiųjų ir jaunimo mokykloje. Pasak vicemerės, PPT veiklai reikėtų apie 500 kv. m. ploto ir tam tikrų sąlygų, kaip, pavyzdžiui, ramesnės, privatesnės aplinkos, todėl galimybė įsikurti buvusioje Suaugusiųjų ir jaunimo mokykloje PPT bendruomenei yra priimtina.

„Ieškodami sprendimų kreipiame dėmesį ir į išsakytas nuomones, ir į įstaigų poreikius. Labai džiaugiuosi, kad mūsų bendruomenės yra stiprios, žino, ko nori. Ar lengva? Kalbame, diskutuojame ir gimsta kompromisai. Taip, reikia daug laiko ir pastangų, bet tai yra mūsų miesto bendruomenės ir mes privalome įsiklausyti į jų balsą, atliepti jų poreikius“, – pažymėjo Alytaus miesto mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *