Stovyklos atgarsiai netyla iki šiol: vaikams – geri prisiminimai, tėvams – nerimas

Viešosios įstaigos „Robotikos akademija“ vasarą organizuotą stovyklą iki šiol prisimena ne tik dalyvavę vaikai, bet ir jų tėvai. Mažieji robotų konstruotojai veikiausiai kupini puikių įspūdžių, tuo tarpu tėvai – nerimo, nes grąžintina sumokėto mokesčio suma niekaip nepasiekia jų sąskaitų.

„Robotikos akademiją“ tai padaryti įpareigojo dar liepos viduryje tarp jos ir Alytaus miesto savivaldybės pasirašyta sutartis dėl biudžeto lėšų naudojimo projektui finansuoti. Pagal sutartį, „Dienos stovyklos Robotikos akademijoje“ projektui įgyvendinti į VšĮ „Robotikos Akademija“ sąskaitą buvo pervesta 5400 eurų.

Liepos 13 – rugpjūčio 21 dienomis įvyko 5 stovyklos po 5 dienas, o pilną stovyklos mokestį – 129 eurus – sumokėjusiems tėvams turėjo būti grąžinta po 67,5 euro. „Vis gauname elektroninius laiškus su pasiteisinimais, jog vyksta kažkokie programiniai pakeitimai. Vis žadama pradėti vykdyti dalinius lėšų grąžinimus – tai rugsėjo pradžioje, tai – pabaigoje, tai spalio pradžioje, tai – viduryje“, – portalui Dzūkijosveidas.lt pasakojo stovyklą lankiusių vaikų tėvai.

VšĮ „Robotikos akademija“ Alytaus regiono vadovas Eduardas Sosunovičius tikino suprantantis tėvų norą kuo greičiau susigrąžinti jiems priklausančius pinigus, tačiau stebisi jų siekiu iškilusias problemas išspręsti ne tarpusavyje, o per žiniasklaidą.

„Darome viską, kad pinigai tėvelius pasiektų kuo greičiau, labai apgailestauju, kad viskas taip užsitęsė, situacija yra labai nemaloni ir jaučiame kaltinimus. Tai įvyko dėl IT techninių sprendimų, susijusių su buhalterine apskaita. Yra kažkokių techninių problemų, IT specialistams reikia surasti tam tikrus sprendimus ir jiems tai sunkiai sekasi“, – aiškino E. Sosunovičius.

Pasiteiravus, kada  IT specialistams pavyks rasti sprendimus ir kiek tikėtinas scenarijus, jog pinigai tėvų taip ir nepasieks, jis teigė, jog sprendimai bus rasti, tai tik laiko klausimas. „Labai atsargiai tą sakau, tačiau norėčiau tikėti, kad jau kitą savaitę bent daliai žmonių tuos grąžinimus pavyks atlikti“, – kalbėjo VšĮ „Robotikos akademija“ Alytaus regiono vadovas.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriui situacija taip pat yra žinoma, jo vyriausiajai specialistei Rasai Kuckailienei savaitės pradžioje teko bendrauti su VšĮ „Robotikos akademija“ pagrindinio biuro vadove. Ji esą paaiškino, jog pinigų tėvams grąžinti nesiseka, nes įstaigos buhalterinėje programoje nėra pinigų grąžinimo funkcijos ir ją dar reikia suprogramuoti. Pokalbio metu buvo pažadėta, jog pinigai tėvus pasieks iki spalio 16 dienos.

„Sutartyje yra numatyta, jog nustačius lėšų panaudojimo pažeidimų, kurių neįmanoma ištaisyti ar gavus pagrįstą informaciją apie tokius pažeidimus, galima bus imtis būtinų priemonių lėšoms, kurios buvo panaudotos ne pagal paskirtį, susigrąžinti, tačiau tikimės, jog pakaks žodinio susitarimo ir situaciją pavyks išspręsti“, – sakė R. Kuckailienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *