Pacientų dėmesiui: registracija gydytojų konsultacijoms – tik su elektroniniu siuntimu

Jau greitai Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Konsultacijų poliklinikoje dirbančių gydytojų specialistų konsultacijoms pacientai registruotis galės tik turėdami elektroninį šeimos gydytojų siuntimą. Tokia naujoji registracijos tvarka griežtai įsigalios nuo šių metų lapkričio 1 dienos.

„Iki šiol buvo įprasta, kad gydytojų konsultacijoms pacientai galėdavo užsiregistruoti dar neturėdami siuntimo. Tokia tvarka sukeldavo sumaišties, mat pacientai, iš anksto rezervuoja vizitus pas gydytojus, o tik vėliau keliauja pas šeimos gydytojus prašyti siuntimų. Dėl to užimamos vietos tiems pacientams, kurie jau turi siuntimus antro ir trečio lygio gydytojų konsultacijoms. Registracijos tvarką keičiame remdamiesi dar birželį išleistu Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu. Pagal jį, antrinio, tretinio lygio medicininėms konsultacijoms tiek telefonu, tiek internetu pacientai bus registruojami tik šeimos gydytojui išdavus elektroninį siuntimą“, – paaiškino Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Dmitrij Kačiurin.

Tiesa, tų pacientų, kurie iki šiol gydytojų konsultacijoms užsiregistravę pagal dabar galiojančią tvarką, vizitai nebus atšaukiami, tačiau naujai besiregistruojantiesiems svarbu apsidrausti ir registruotis tik jau gydytojui išrašius elektroninį siuntimą.

Raginame pacientus gydytojų specialistų konsultacijoms registruotis internetu. Tokia registracija vyksta 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę sveikata.lt  portale, aktyvavus adresą:  https://www.esveikata.lt/ipr .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *