Šventinėje vakarienėje – kelios frazės tarp Prancūzijos prezidento ir Alytaus mero

T.Bauro (lrytas.lt) ir Nerijaus Cesiulio albumo nuotraukos.

Į istorinę, tačiau itin kruopščiai slėptą šventinę vakarienę Valdovų rūmuose Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir jo žmonos Brigitt oficialaus vizito Lietuvoje proga buvo pakviestas ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. Jam teko garbė iš arti pasisveikinti Prancūzijos prezidentą ir net persimesti keliomis mandagumo frazėmis.

Gavęs tokį iš Prezidentūros atskriejusį kvietimą, meras liko maloniai nustebintas, mat į šventinę vakarienę kviesti buvo vos keli merai, tarp kurių nebuvo net didžiųjų miestų vadovų.

Svečių gretose buvo galima sutikti buvusius Lietuvos valstybės vadovus, verslo, politikos, visuomenės, kariuomenės, ambasadų atstovus.

„Tai istorinis įvykis, kurie Lietuvoje nutinka ne taip ir dažnai. Pati vakarienė buvo labai kruopščiai slepiama, daug informacijos tiesiog nebuvo teikiama ne tik visuomenei, bet ir patiems renginio dalyviams“, – pasakojo meras.

Beveik tris valandas trukusios ir beveik valandą vėlavusios vakarienės metu Alytaus vadovui teko garbė iš arti pasisveikinti Prancūzijos prezidentą ir net angliškai persimesti keliais mandagumo sakiniais.

„Kaip bebūtų gaila, rankų paspaudimų dėl pandemijos reikėjo vengti, tačiau Prancūzijos prezidentas pasiteiravo, kaip sekasi, atsakiau jam tuo pačiu. Dar tarstelėjo, kad mūsų šalis yra labai graži. Iš tikrųjų šis prezidentas man labai imponuoja tuo, kad yra jaunas, tačiau tapo prezidentu, turi kitokį požiūrį, mąstymą, supratimą apie politiką. Mačiau, kad jis labai laisvai jautėsi“, – savo požiūriu dalijosi Alytaus miesto meras.

Pasak jo, vakaras buvo labai iškilmingas, įdomus, turėjo galimybę pabendrauti vieni su kitais, įtakingais politikos atstovais.

„Daug kas girdėjo apie mūsų miestą, problemas ir pasiekimus. Galiu patvirtinti, kad Alytus kaip miestas vertinamas labai gerai. Ne be reikalo į tokį renginį buvome pakviesti. Tokios vakarienės labai stiprina draugystę ir tarp politikų, ir verslo partnerių, ir visuomenės veikėjų“, – pasakojo meras N. Cesiulis ir pridūrė, kad Prezidento Gitano Nausėdos patarėjai puse lūpų užsiminė apie šalies vadovo planus artimiausiu metu atvykti į Alytų.

Mero pasiteiravus, kas jam paliko didžiausią įspūdį proginėje vakarienėje, jis nė nedvejodamas pabrėžė svečių paprastumą: „Buvo pakviesti aukščiausio rango žmonės, kurie paprastai bendravo, elgėsi, diskutavo, juokavo. Toks neformalus bendravimas man paliko gerą įspūdį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *