Nustebinę Druskininkai: turizmo gurmanus užbūrė magiškas stichijų šėlsmas

Druskininkų kultūros centro nuotraukos.

Turizmo dienų savaitgalį kurorto svečiai buvo pakviesti į mistišką ir netikėtą keturių stichijų kelionę po rudenėjančius Druskininkus, nuspalvintus visiškai kitokiomis spalvomis. Miesto širdis – Vilniaus alėja tapo magiška skaitmeninio meno – garso, šviesų ir vaizdo – arterija, apjungiančia svarbiausius miesto pastatus ir lokacijas.

Du vakarus gerai pažįstami miesto pastatai – miesto muziejus, savivaldybės pastatas, bažnyčia, mineralinio vandens biuvetė ir kitos erdvės transformavosi, keitėsi ir įgijo vis kitokius pavidalus. Netikėti vaizdiniai sprendimai, drąsios vizualizacijos ir garsinės improvizacijos, mistiškas šviesų žaismas ir kvapą gniaužiančios iliuzijos kvietė vienišius, įsimylėjelius, šeimų būrelius, draugų grupeles ar šiaip priklydėlius iki išnaktų klajoti po miestą ir pasinerti į skirtingų stichijų – oro, vandens, ugnies ir žemės glamones.

Miesto širdis  plakė vieningu muzikiniu ritmu: muzikinis fontanas šėlo lyg didinga ir galinga jūra kartu su Čiurlionio simfonija, Pramogų aikštės scenoje atgijęs miškas svaigino pušų ošimu, vėjas draskė supintus auksinius voratinklius,  eksperimentinė muzika susiliejo su miško garsais ir nukėlė į kitokią būtį. Didingas, daugiau nei penkių metrų aukščio Čiurlionis, nukreipęs žvilgsnį į neaprėpiamus tolius, paniro pasakiškame įvairiausių spalvų žaisme ir suskambėjo aukščiausiomis simfoninės poemos „Miškas“ natomis.

„WhaleSounds“ muzikiniai nardymai kvietė kartu ieškoti neatrastų dalykų: kurti, kalbėti apie jausmus, svajoti. Netradicinio muzikinio projekto „Girių dvasios“ ritmika, įkvėpta gamtos, miškų ir senovės baltų kultūros, susiliejo su Druskininkų miesto arterijos plakimu ir susijungė į visumą. Įspūdingų šviesos instaliacijų įvairių muzikinių projektų bei atlikėjų eksperimentinė, ambientinė muzika kūrė atmosferą, verčiančią bėgioti per kūną šiurpuliukus.

Be įspūdingos audiovizualinės Druskininkų interpretacijos, miesto paslaptimis su turistais dalijosi gidai, pakvietę juos į teatralizuotą elegantišką kelionę kartu su puošniais ponais po mineralinį Druskininkų gydyklų miestelį, keliavusius traukinuku žavėjo senųjų Druskininkų architektūra ir istorijos bei legendos, o meno gurmanai turėjo progą pažinti slaptingus Čiurlionio Druskininkus. Po Druskininkus keliavo muzikinis elektrobusas – gyvo garso atlikėjai skleidė gerą Turizmo dienų nuotaiką kurorto erdvėse.

Mėgstantys panaktinėti  turėjo progą leistis į 12 kilometrų naktinį žygį  „O ar matei Druskininkų miškus naktį?“ arba leistis į nuotykius orientacinėse su mistikos prieskoniu.

Šeštadienį mieste viešėję automobilių sporto gurmanai audringai savo emocijas galėjo išlieti Lietuvos Streetrace čempionato gatvės lenktynėse „RACE DAY DRUSKININKAI“.

Menų mėgėjai laiką leido amatų centro „Menų kalvė“ meistrų dirbtuvėse. Meistrai visiems turizmo gurmanams vienu metu plačiai atvėrė čia kuriančių menininkų dirbtuvių duris ir kvietė išbandyti savo gebėjimus bei patirti kūrybos skonius siuvimo, akvarelės liejimo, šilko tapybos, juvelyrikos, tapybos, odos, keramikos bei floristikos dirbtuvėse.

Miesto turizmo ir verslo objektai laukė kurorto svečių su ypatingų skonių gurmaniškais pasiūlymais. Iniciatyva „Nusipelniau atostogų“, suvienijusi kurorto verslininkus ir kviečianti pasinaudoti įvairiais pasiūlymais bei akcijomis, pranoko tiek iniciatorių, tiek pasiūlymu pasinaudojusiųjų lūkesčius – ši iniciatyva tęsis visą rudenį.

Rudenėjantis Druskininkų kurortas šiltai ir įspūdingai pasitiko metų laiko virsmą, tačiau durų neužveria, o svečiams ruošia dar ilgesnį sveikatai naudingų paslaugų, aktyvių veiklų ir pramogų sąrašą. Turizmo gurmanai čia laukiami ištisus metus.

Druskininkų kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *