Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena – su mero arbatėle, koncertu, spektakliu ir naktišokiais

pixabay.com nuotrauka.

Kasmet rudens spalvomis besidažantis spalis prasideda gražia visus Alytaus miesto senjorus suburiančia švente – Tarptautine pagyvenusių žmonių diena.  Ne išimtis –  ir šie metai.

Tiesa, šiemet ši šventė dėl pasaulį apėmusios COVID-19 pandemijos bus kiek kitokia – dėl ribojamo renginių dalyvių skaičiaus joje apsilankyti galės mažiaus senjorų, tačiau renginių gausa, ji nenusileis ankstesniems metams.

Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai skirti renginiai prasidės šventės išvakarėse – rugsėjo 30-ąją. Šią dieną senjorai bus kviečiami į Alytaus kino teatrą „Dainava“ pasižiūrėti filmą „Nova Lituania“. Nemokami bilietai platinami kino teatro kasoje. Kasa dirba kasdien 12.00 –21.30 val.

Spalio 1 d. 16 val. garbaus amžiaus alytiškiai kviečiami į Alytaus jaunimo centro ugdytinių koncertą „Dar širdyje nesutema“, jis vyks Rotušės aikštėje. 17 val. teatro galerijoje senjorai bus vaišinami arbata ir turės galimybę pabendrauti su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu. Įėjimas į susitikimą su Alytaus miesto savivaldybės meru – tik su kvietimais į „Labas“ teatro spektaklį „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“. Kviečiame senjorus kvietimus pasiimti teatro kasoje.

„Brangūs senjorai, laikas taip greitai bėga, darbai veja darbus, tad kartais reikia tiesiog stabtelėti ir įvertinti tai, ką turime. O turime tiek daug! Ir, svarbiausia, vieni kitus. Todėl nuoširdžiai kviečiu Jus susitikti, pabendrauti, pažiūrėti vieni kitiems į akis, pasijuokti, prisiminti tai, kas džiugina, išsikalbėti, kas spaudžia širdį, drauge išgerti arbatos ir paragauti naminio pyrago“, – į susitikimą prie arbatos puodelio senjorus kviečia Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Pasivaišinę arbatos puodeliu ir pabendravę su miesto vadovu senjorai kviečiami pasižiūrėti teatro spektaklį „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes“.

Spalio 2 d. 18 val. Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai skirtų renginių programą užbaigs Alytaus miesto sode vyksiantys senjorų naktišokiai. Jie šį rudenį paskutinį kartą vyks po atviru dangumi. Atvėsus orams ir trumpėjant vakarams šis senjorų pamėgtas renginys persikels į Alytaus kultūros centrą, o atšilus ir vėl sugrįš į Miesto sodą.

Kviečiame Alytaus miesto senjorus apsilankyti Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai skirtuose renginiuose, o lankantis juose nepamiršti dėvėti asmens apsaugos priemonių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *