Futbolo maniežo projektavimui – uždegta žalia šviesa

Akimirka iš liepą vykusio Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio ir Lietuvos futbolo federacijos prezidento Tomo Danilevičiaus susitikimo dėl dengto futbolo maniežo Alytuje statybų. Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Idėja Alytuje statyti futbolo maniežą virsta realybe. Tarybos nariai pritarė tokio objekto statybos projektavimui. Tikimasi, kad Alytus turės galimybę gauti ir Vyriausybės finansavimą futbolo maniežo statyboms. Tiesa, vieta, kur galėtų būti pastatytas toks statinys, kol kas nėra numatyta.

Šį klausimą dėl futbolo maniežo statymo Alytuje iškėlė tarybos narys Gediminas Daukšys. Vyriausybė 2021–2022 metais planuoja finansuoti dešimties dengtų futbolo maniežų statybą Lietuvoje. Norint pretenduoti į finansavimą,  reikia pasirengti techninį projektą.

Tarybai siūlyta pavesti savivaldybės administracijai parinkti ir suformuoti sklypą minėto objekto projektavimui ir statybai.

Futbolo maniežui svarstomos trys galimos vietos, tačiau visos jos kol kas neatskleidžiamos, o dėl jos parinkimo dar turės apsispręsti tarybos nariai. Viena iš siūlomų vietų yra Panemunės mikrorajone šalia Gulbynės ežerėlio. Esą čia yra gerai išvystyta transporto infrastruktūra ir vaikams būtų patogu atvykti į treniruotes ir grįžti po jų į namus. Taip pat taip būtų sutvarkyta ir urbanizuota miesto teritorija, esanti šalia vieno iš pagrindinių įvažiavimų į miestą. Įgyvendinus šį projektą, pagerėtų Putinų mikrorajono estetinis vaizdas, nes moderniu šiuolaikišku pastatu atsiribotų nuo industrinio rajono pastatų ir kaminų.

Šiuo metu minėta planuojamo futbolo maniežo įrengimo  teritorija yra pramonės ir sandėliavimo bei  bendro naudojimo želdinių teritorijos, todėl reikalingas žemės paskirties keitimas. Žemės sklypas turi būti suformuotas iki projektavimo darbų pradžios.

Liepą dėl šio klausimo susitikti su Alytaus miesto vadovais buvo atvykęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius. Lietuvos futbolo federacija pažadėjo šiam maniežui padovanoti dangą. Planuojama, kad šiuo futbolo maniežu bus galima naudotis ir žiemą, mat jis bus dengtas, o vasarą sportuoti būtų galima ir po atviru dangumi.

Dalis lėšų šio maniežo statyboms būtų skiriama iš savivaldybės lėšų,  Lietuvos futbolo federacija dengtų dangos įrengimo kaštus ir taip pat tikimasi, kad savivaldybei pavyktų gauti finansavimą ir iš Vyriausybės.

Diskusijos dėl dengto futbolo maniežo įrengimo savivaldybėje prasidėjo prieš dešimtmetį. 2013 metais savivaldybės administracija organizavo futbolo maniežo su treniruočių aikštelėmis Putinų mikrorajone prie Gulbynės idėjų konkursą. Konkurse dalyvavo 3 įmonės – UAB „Plėtros partneriai“, UAB „Viltekta“ ir UAB „Šiltas namas“. Konkurso dalyviai pateikė vizijas, kuriose numatė dengto futbolo maniežo ir atvirų futbolo treniruočių aikščių (2–3 aikštės) įrengimo galimybes. Vizijų konkurso nugalėtoja anuomet buvo pripažinta UAB „Plėtros partneriai“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *