Rumunijos ambasadorius Alytuje: tiesia tiltus su Focsani miestu

Dzukijosveidas.lt nuotraukos.

Prieš keletą metų užmegzti Alytaus ir Rumunijos miesto Focsani ryšiai šiandien vėl atgimsta. Alytuje antradienį viešėjęs naujasis nepaprastasis ir įgaliotasis Rumunijos ambasadorius Cosmin George Dinescu atvyko tęsti buvusio jo pirmtako ambasadoriaus Dan Adrian Balanescu žingsnius link bendradarbiavimo tarp minėtų miestų.

Nors anuomet joks ketinimų protokolas ir nebuvo pasirašytas, ryšiai tarp šių miestų nenutrūko. Pasikeitus tiek Alytaus miesto vadovui, tiek Rumunijos ambasadoriui Lietuvoje, šiandien Alytaus miesto savivaldybėje įvyko miesto vadovų ir naujojo ambasadoriaus susitikimas, kurio metu dar kartą buvo aptartos bendradarbiavimo tarp Alytaus ir Focsani miestų galimybės.

Kartu su ambasadoriumi į Alytų atvyko ir antrasis sekretorius Bogdan Brinzei, Rumunijos garbės konsulė Klaipėdoje Laura  Aldonė.

„Alytus yra Dzūkijos regiono centras, kur veikia verslai, pramonė, medicina. Turime ambicijų tapti ir mokslo centru. Mus domina miestų bendradarbiavimas vienokia ar kitokia forma. Tikiuosi, kad turėsime ne vieną progą pabendrauti ir atrasti bendrų sąlyčio taškų tarp miestų ir mūsų verslų“, – susitikimo metu sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Ambasadorius pasidžiaugė susitikimu ir patvirtino bendradarbiavimo galimybes, juolab kad Rumunija yra nusiteikusi draugiškai Lietuvos atžvilgiu. „Turime galimybių ir norų bendradarbiauti, belieka tik sudėti taškus ant „i“. Galime turėti ir socialinių kontaktų, bendradarbiauti ir kultūros srityje. Manau, kad ambasados tikslas ir yra padėti žmonėms surasti bendradarbiavimo ryšius. Noriu pabrėžti, kad man atvykus į Lietuvą, Alytus buvo pirmas miestas, pro kurį pravažiavau. Dabar čia atvykau oficialiu vizitu, bet neabejoju, kad jis nebus paskutinis“, – kalbėjo ambasadorius C. G. Dinescu.

Alytaus miesto vadovai svečiams pristatė Dzūkijos sostinę, o ambasadorius plačiau papasakojo apie Rumuniją.

Rumunijos garbės konsulė L. Aldonė pabrėžė, kad jos pareiga yra skleisti žinią apie Rumuniją: „Manau, kad Lietuvos verslas turi didelį potencialą Rumunijoje, mat čia yra didelė rinka – apie 20 milijonų gyventojų. Iš viso buvo suorganizuoti trys Lietuvos-Rumunijos verslo forumai Bukarešte, o viso to rezultatas yra 10 milijonų eurų investicijų Lietuvoje. Nors gamykla Lietuvoje dar nėra iki galo pastatyta, tikimasi, kad tai bus padaryta artimiausiu metu. Noriu paskatinti ir Alytaus verslininkus glaudesniam bendradarbiavimui su Rumunija. Ypač turizmo srityje. Tai nuostabi šalis, kurioje yra Drakulos pilis, kalnai, slidinėjimo kurortai. Pastarųjų infrastruktūra prilygsta Austrijai. Mielai pasidalinsiu visa informacija apie šią šalį.“

Taip pat susitikiti su ambasadoriumi galimybę turėjo ir verslo atstovai, mat Rumunija yra atvira Lietuvos verslams ir gali pasiūlyti įvairių bendradarbiavimo galimybių. Į susitikimą atvyko Alytaus bendrovės „Koslita“ generalinė direktorė Jurgita Bugenienė, bei nekilnojamojo turto agentūros „Capital Alytus“ vadovas Nerijus Čaplikas.

Ambasadorius C. G. Dinescu vizito Alytuje metu lankėsi ir Alytaus verslo įmonėse UAB „Traidenis“ AB bei MV Group Production.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *