Akcija „Visa Lietuva šoka“ jau šeštąjį kartą šokdino ir alytiškius

Saulėtą penktadienio vakarą Lietuvos nacionalinis kultūros centras visą Lietuva kvietė išeiti į viešąsias erdves ir dalyvauti lietuvišką tradicinį šokį populiarinančioje etninės kultūros akcijoje „Visa Lietuva šoka“. Vienas iš svarbiausių akcijos tikslų – įtraukti į liaudies šokio sūkurį kuo daugiau visuomenės ir pasiekti, kad jis taptų ne tik matomu scenose, bet kiekvienam prieinamu, išbandytu, pamėgtu.

Alytuje akciją šeštus metus iš eilės organizuoja Alytaus kultūros centras, koordinuoja etnokultūros specialistas G. Griškevičius. Šokėjams grojo naujai susikūrusi tradicinės muzikos kapela. Gausiausiai akcijoje dalyvavo ir susirinkusiuosius šokti kvietė Kultūros centro folkloro ansamblis „Žvangucis“ (vad. G. Griškevičius), jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis“ (vad. D. Romanova, L. ir R. Moisejenkai, J. Vitkauskienė), lopšelio-darželio „Du gaideliai“ „Nykštukų“ grupės auklėtiniai (auklėtoja R. Komičienė). Visiems susirinkusiems pasirodė ir kitokį šokio stilių pristatė kūrybinė studija „Alytaus miestelėnai“ (vad. V. Ežerskis).

Akcija pavyko! Buvo sušokta dešimt akcijos šokių, o žiūrovais liko vos keli žmonės, nes pašokti bent po vieną šokį teko visiems susirinkusiesiems.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *