Alytaus vadovai po apsilankymo Vidzgirio progimnazijoje: „Tai, ką pamatėme, paliko gerą įspūdį“

Nuogąstavimai, jog Dzūkijos mokyklos specialiųjų klasių vaikų perkėlimas į Vidzgirio progimnaziją, kol vyks jų korpuso remonto darbai, sukels nemažai sunkumų, panašu, nepasitvirtino. Nuo mokslo metų pradžios nepraėjo nė mėnuo, o po vienu stogu įsikūrę dvi bendruomenės džiaugiasi: Vidzgirio progimnazijos – pilnai užpildytu pastato plotu, suremontuotomis erdvėmis, Dzūkijos mokyklos – didesnėmis klasėmis, vidzgiriečių draugiškumu ir rūpesčiu.

Tuo įsitikino ir Alytaus miesto savivaldybės vadovai – meras Nerijus Cesiulis bei pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, apsilankę Vidzgirio progimnazijoje ir norėję iš pirmų lūpų išgirsti, kaip dviem įstaigoms pavyko įsikurti po vienu stogu, kaip pasikeitusioje aplinkoje jaučiasi Dzūkijos mokyklos specialiųjų klasių mokiniai, pedagogai bei specialistai, pamatyti ir įvertinti įstaigoje vykdomus remonto darbus.

„Tai, ką pamatėme, paliko gerą įspūdį. Nuo paskutinio apsilankymo šioje progimnazijoje vaizdas labai pasikeitė. Domėjomės, kaip čia jaučiasi Dzūkijos mokyklą iki šiol lankę negalią turintys vaikai. Tėvų, vaikų ir mokytojų atsiliepimai yra geri, o abiejų mokyklų bendruomenės puikiai sutaria“, – apžiūrėjęs Dzūkijos mokyklos specialiųjų poreikių vaikams Vidzgirio progimnazijoje skirtas klases ir pabendrsakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Atnaujintos mokyklos erdvės bei puiki vidinė atmosfera džiugina ir mero pavaduotoją J. Šukevičienę. „Aš čia lankausi jau nežinau kelintą kartą. Kartu su Dzūkijos mokyklos bendruomene nuėjome ilgą ir nelengvą kelią, tačiau labai džiaugiuosi, jog pasiteisino mūsų bendras sprendimas ugdymo procesą perkelti į Vidzgirio progimnaziją. Šiandien Dzūkijos mokyklos mokiniai ir pedagogai čia jaučiasi puikiai ir patogiai, o tai – svarbiausia.

Man teko pačiai važinėti ir rūpintis, kad visi remonto darbai vyktų sklandžiai. Į Vidzgirio progimnazijos valgyklą iš Šeimos centro atkeliavo baldai, kuriuos tik pamačiusi pagalvojau, kad jie labai praverstų būtent šiai progimnazijai. Džiaugiuosi, kad baldai rado naują vietą“, – nuveiktais darbais džiaugėsi mero pavaduotoja.

Kol Dzūkijos mokyklos specialiųjų klasių korpuse vyksta remonto darbai, Vidzgirio progimnaziją lanko 70 specialiųjų poreikių ar negalią turinčių vaikų. Jie mokosi erdviose klasėse, čia jiems įrengti keltuvai, sanitarinis mazgas. Progimnazijos bendruomenė džiaugiasi atnaujintomis valgyklos patalpomis – čia įrengtos naujos grindys, sumontuoti iš Šeimos centro atkeliavę baldai. Spalio mėnesį planuojama bus užbaigti ir sporto salės remonto darbai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *