Alytaus kultūros centro meno kolektyvai kviečia prisijungti naujus narius

Rugsėjui įsibėgėjant, orams vėstant ir vakarams trumpėjant, į kasdienybę dažnam norisi įnešti naujų spalvų. Jei ir jūs manote taip pat, ieškote, kur praleisti savo laisvalaikį, prisijunkite prie Alytaus kultūros centro meno kolektyvų! Naujų narių šiemet laukia 6 kolektyvai – nuo šokių ir dainų iki cirko ir teatro.

Liaudies meno studija „Dainava“  kviečia prisijungti šokėjus į jaunimo grupę (15–25 m.) ir vyresniųjų (amžius neribotas), taip pat – visų amžiaus grupių choristus. „Dainava“ – liaudies dainų ir šokių ansamblis, subūręs daugiau nei šimtą kolektyvo narių. Ansamblyje galima išgirsti plačią muzikos instrumentų įvairovę, šokių aikštelėje sukasi visų amžiaus grupių šokėjai. Kolektyvas yra aplankęs bene visus pasaulio žemynus. Kolektyvo vadovas Arvydas Mikalauskas intensyviai koncertuoja su ansambliu, taip pat kasmet organizuoja tarptautinius festivalius. Norintys prisijungti gali susisiekti su vadovu telefonu +370 687 20884.

 

Kamerinis choras „Varsa“ laukia alytiškių nuo 16 metų, turinčių muzikinę klausą, mylinčių ansamblinį dainavimą. Repeticijos vyksta antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 18 iki 20 val. „Varsa“ – kamerinis choras, įkurtas dar 1972 metais Alytaus medvilnės kombinate. Šiandien kolektyvą sudaro muzikalūs alytiškiai, kuriems artimas šiuolaikinės bei klasikinės chorinės muzikos repertuaras. Choras apkeliavęs didžiąją dalį Lietuvos miestų, kasmet surengia gastroles ir į užsienio šalis. Aukštos ambicijos padėjo kolektyvui pelnyti didelių pasiekimų chorinės muzikos konkursuose. Su meno vadovu Vidu Simanausku norintys prisijungti prie choro gali susisiekti telefonu +370 672 52124.

Kūrybinė studija „Alytaus miestelėnai“ prie šokėjų kolektyvo kviečia prisijungti suaugusiuosius (40–60 metų), kurie nori išmokti šokti ir turi bent minimalią choreografinę patirtį. Ypač laukiamos poros. „Alytaus miestelėnai“ – išskirtinė kūrybinė studija, kurioje atgimsta 1930–1940 metais Lietuvoje vyravę populiarūs  šokiai: tango, fokstrotas, valsas, polka. Tarpukario Lietuvos stilistika ryški ne tik choreografijoje, bet ir autentiškuose šokėjų kostiumuose. Kolektyvas koncertuoja visoje Lietuvoje, aukščiausiu lygiu reprezentuodamas Alytaus miestą, taip pat džiugindamas ir užsienio žiūrovus. Meno vadovas Vidmantas Ežerskis laukia norinčiųjų prisijungti skambučių telefonu +370 698 04168.

Teatro studija laukia naujų aktyvių narių – merginų ir moterų iki 30 metų bei vaikinų ir vyrų iki 50 metų. Pageidautina muzikinė klausa, kokio nors elementaraus instrumento valdymas ir optimizmas. Repeticijos vyksta pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 18 val., tačiau laikas derinamas pagal kolektyvo narių galimybes. Teatro studija – kolektyvas, į kurį gali burtis visi, mėgstantys komediją, dramą ar tragediją. Kūrybinių idėjų nestokojantis būrelio vadovas režisierius Arvydas Kinderis padeda kolektyvo nariams auginti vaidybinį potencialą, kurti bendrą kūrybinį kultūrinį produktą. Susidomėjusiųjų skambučių vadovas laukia telefonu +370 610 14564.

Folkloro ansamblis „Žvangucis“ kviečia prisijungti folkloro mylėtojus, turinčius muzikinę klausą bei ritmo pojūtį. Didelis privalumas, jei norintysis moka groti bet kokiu liaudišku instrumentu. „Žvangucyje“ muzikuoja bei šoka Dzūkijos tradicijas puoselėjantys alytiškiai. Autentiškai pamuzikuoti ir padzūkuoti susirenka įvairaus amžiaus ansamblio nariai – nuo mažiausių iki vyriausių.  Ansamblis įkurtas 2014 metais, aktyviai koncertuoja garsindamas gimtojo krašto tradicijas ne tik savo mieste, bet ir visoje Lietuvoje. Visi, norintys prisijungti prie kolektyvo, su meno vadovu Giedriumi Griškevičiumi gali susisiekti telefonu +370 672 98703.

Vaikus nuo 7 metų ir jaunimą kviečia prisijungti cirko studija „Dzūkija“. Cirke vaikai išbandys visus cirko žanrus: oro akrobatiką, gimnastiką, žongliravimą ir kt. Priėmimas vyksta kiekvieną darbo dieną nuo 15 val. „Dzūkija“– viena iš nedaugelio Lietuvoje veikiančių cirko studijų. Ši studija įkurta 1982 metais ir aktyviai veikia iki šių dienų. ,,Dzūkijos“ veikla neapsiriboja vien akrobatinių programų rengimu bei koncertine  veikla –  artistai gali didžiuotis dideliais pasiekimais Lietuvos bei užsienio konkursiniuose festivaliuose, televizijos projektuose. Vasarą studijos nariai savo įgūdžius lavina interaktyviose cirko stovyklose. Cirko studijos narius moko ilgamečiai cirko artistai – Jurgita Bujanauskaitė ir Albertas Chazbijavičius. Informacija telefonu: +370 686 21303 – vadovė Jurgita, +370 685 39243 – vadovas Albertas.

Alytaus kultūros centro informacija

Vienas komentaras apie “Alytaus kultūros centro meno kolektyvai kviečia prisijungti naujus narius

  1. Labas Vakaras,
    Kokie prisiminimai su vadovu Ezerskiu. Esu buvusi jo šokėja.
    Buvo nuostabus vadovas nors storiniai laikai buvo sunkūs! Žmogus kuris daug davė Alytui, kultūrai ir Lietuvai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *