Laura Radzevičiūtė: „Už interpeliacijos Neringai Rinkevičiūtei – korupcinė schema“

Laura Radzevičiūtė ir Neringa Rinkevičiūtė. Dzukijosveidas.lt, Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos, Dzukijosveidas.lt nuotraukų koliažas.

Kas slepiasi už Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Neringai Rinkevičiūtei inicijuotos interpeliacijos? Alytaus miesto tarybos narės, Antikorupcijos komisijos pirmininkės Lauros Radzevičiūtės įsitikinimu – tai kruopščiai apgalvota korupcinio pobūdžio elementų turinti schema. Pati N. Rinkevičiūtė nuo viešumos atsitvėrė tylos siena, tikindama, kad į visus klausimus atsakys penktadienį specialiai jos ir administracijos direktoriaus Rolando Juonio atleidimo iš pareigų klausimą nagrinėsiančiame tarybos posėdyje.

Konkurso organizavimo schema – apgalvota

Iki šiol Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto darbų viešųjų pirkimų istorijoje buvo daug nutylėtų aplinkybių, kuriomis pasidalyti ryžosi L. Radzevičiūtė. Tad kas iš tikrųjų vyko minėto viešųjų pirkimų konkurso istorijoje, kurioje linksniuojama ir N. Rinkevičiūtė. Kaip administracijos direktoriaus pavaduotoja galėtų būti čia įsipainiojusi?

Pasak politikės Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis primygtinai siekia išsaugoti N. Rinkevičiūtę dabar jos užimamose pareigose.

„Nusprendžiau paviešinti tai, kas yra žinoma iš Antikorupcijos komisijos posėdžio ir tai, kas buvo patvirtinta tam tikrais dokumentais. Vienas iš esminių dalykų, paaiškėjusių minėtame posėdyje, yra tai, kad Neringos Rinkevičiūtės vaidmuo Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto darbų viešųjų pirkimų istorijoje yra didesnis nei Rolando Juonio. Tai liudija ne tik konkretūs žmonės, bet ir dokumentai. Visa ši konkurso organizavimo schema yra labai gerai apgalvota. Akivaizdu, kad pavaduotoja, būdama šešėlyje, kišosi į techninių sąlygų rengimo, viešųjų pirkimų komisijos darbą, nors nebuvo jos narė. Ji veikė už Statybų skyriaus vedėjos Irenos Pankienės nugaros, o vedėja yra viena pagrindinių šio projekto kuratorių. Pavaduotoja veikė pasitelkdama sau lojalius asmenis – Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybų skyriuje dirbantį pusbrolį Mykolą Rinkevičių ir ten pat dirbančią Žanetą Stasionienę. Šiuo atveju Rolandas Juonys tebuvo formalus pavaduotojos suorganizuotos schemos vykdytojas. Be to, po viešųjų pirkimų konkurso pati Neringa Rinkevičiūtė šio projekto kuratoriumi paskyrė tą patį savo pusbrolį Mykolą Rinkevičių, o Žanetą Stasionienę paskyrė būti atsakinga už projekto įgyvendinimą ir būti sutarties su konkursą laimėjusia ir beveik milijonu eurų didesnę sumą nei buvo tarybos ir Vyriausybės skirta pasiūliusia „Infes“ pasirašymo prižiūrėtoja. Maža to, vėliau ji įdarbinama ir Alytaus ligoninės remonto darbų technine prižiūrėtoja, tikėtina, ne be Neringos Rinkevičiūtės įsikišimo“, – dėstė L. Radzevičiūtė.

Sąsajos veda ir iki gyvenimo partnerio

Taip pat politikė teigė, kad likus dviem dienoms iki tarybos posėdžio, kai buvo pritarta milijono eurų skolinimuisi ligoninės remontui, R. Juonys išleido įsakymą, kuriuo buvo padidinta viešųjų pirkimų vertė beveik 1,2 milijonu eurų. Pasak L. Radzevičiūtės, toks administracijos vadovo žingsnis neteisėtas, mat pirmiausia tam jis turėjo gauti tarybos leidimą. N. Rinkevičiūtė tokį įsakymą vizavo. „Šioje situacijoje pavaduotoja kaip valstybės tarnautoja turėjo rašyti tarnybinį pranešimą merui ar/ir tarybai ir informuoti, kad administracijos direktorius nusižengė įstatymui“, – tikino politikė.

Taip pat, ji paminėjo ir N. Rinkevičiūtės gyvenimo partnerį Janį Laurinaitį, kuris, pasak L. Radzevičiūtės, N. Rinkevičiūtei būnant Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) valdybos nare, buvo įdarbintas šioje įstaigoje.

„Negalime pamiršti šio asmens, nes jis Jurgio Krasnicko meravimo laikotarpiu ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, analogiškas dabartinėms Neringos Rinkevičiūtės pareigoms. Būtent tada Janis Laurinaitis propagavo tą pačią viešųjų pirkimų metodiką, kai pašalinamos neva reikalavimų neatitinkančios įmonės ir paliekamas tik vienas konkursantas. Schema, modelis, sistemingumas kartojasi ir šioje Chirurgijos skyriaus remonto darbų viešųjų pirkimų istorijoje. Manau, kad šiuo atveju Janis Laurinaitis yra žmogus, kuris viskam diriguoja, nes patirties šiuose reikaluose turi“, – sakė L. Radzevičiūtė.

Paprašius paaiškinti, kokie ryšiai galėtų sieti N. Rinkevičiūtę bei J. Laurinaitį su Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto darbų viešųjų pirkimų konkurso nugalėtoja įmone „Infes“, politikė teigė įtarianti glaudžias pažintis, tačiau kol kas galimybių tai įrodyti nėra, o tai padaryti galėtų tik specialiosios tarnybos.

„Kai buvo kilęs mano skandalas, kuomet buvau atleista iš Alytaus miesto teatro vadovės pareigų, Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Neoficialaus pokalbio su tuometiniu STT vadu metu, buvo kalbėta apie Alytaus situaciją apskritai ir Janis Laurinaitis buvo įvardytas kaip „juodoji kasa“, tačiau nebuvo suspėta surinkti pakankamai įrodymų, kad būtų pradėti tam tikri veiksmai jo atžvilgiu“, – tvirtino L. Radzevičiūtė.

Susisiekus su N. Rinkevičiūte, bet ką komentuoti šia tema ji atsisakė. Pavaduotoja tikino, kad visus argumentus planuojanti pateikti penktadienį vyksiančiame interpeliacijoms skirtame tarybos posėdyje. Taip pat ji pridūrė, kad šiuo metu pati renkanti tam tikrą informaciją ir planuojanti vertinti kai kurių asmenų ir komisijų veiksmus.

5 komentarai apie “Laura Radzevičiūtė: „Už interpeliacijos Neringai Rinkevičiūtei – korupcinė schema“

  1. Apipylė nuo galvos iki kojų šūdais be jokių įrodymų, tik “mano nuomone”, “tikėtina”, galimai”. Vyt lauk ne Rinkevičiūtę, o Radzevičiūtę !

  2. Korupcinio pobūdžio schemas yra labai sudėtinga įrodyti, kadangi dauguma tokių schemų būna gerai užmaskuotos ir užslėptos. Kažkas sako, kad kalbu emocijomis ir apšmeižiau Neringą be jokių dokumentų, deja, bet turiu pakankamai dokumentų ir kai matai jų visumą, visi taškai susideda ant i. Niekam Alytuje ne paslaptis, kas 1,5 metų iš tikrųjų valdė savivaldybę ir kas tikrasis “šešėlinis” direktorius buvo visą tą laiką. Neringa Rinkevičiūtė labai kompetetinga su didele didele praktika valstybės tarnautoja, tačiau manau, kad tuo pačiu labai gudri ir gabi dėliojant korupcinio pobūdžio schemas, kaip ir nutiko su ligoninės kapitalinio remonto darbų viešuoju konkursu. Ji šioje situacijoje veikė visur, su jai lojaliais asmenimis, – tai faktas, patvirtintas tiek dokumentais, tiek žmonių liudijimais užfiksuotais Antikorupcijos komisijos posėdyje.

    1. Laura Radzevciute!!!! Kodel tau reikia salinti Neringa Rinkeviciute!!! O visiem viskas aisku !!! Tai todel kad ji nepaklusta tavo ir tavo visu meiluziu interesams!!! Kaip galima pasitiketi Tarybos nare kuri visas kedes gavo isskesdama kojas ir pildama purvus ant kitu galvu!!! O taip pat padirbinnedama dokumentus ir dar daug skeletu tu turi spintoje , kurie islys anksciau ar veliau!!! manau reikia organizuoti visu Alytiskiu vardu peticija del nepasitikejimo visa Alytaus Taryba ir atskirai Laura Radzeviciute ir Tomu Pacesa taip pogi oi dar ir Daugela ir …..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *