Kaip Alytaus politikė susijusi su planuojama chemijos gamykla?

Argumentų karas tarp Alytaus miesto savivaldybės administracijos vadovo Rolando Juonio ir tarybos narės Lauros Radzevičiūtės nesibaigia. Atsakydamas į politikės priekaištus, jog ji buvo apšmeižta ir tai, kad ji esą gina Alytuje planuojamos mineralinių uolienų perdirbimo gamyklos interesus, direktorius pateikė konkrečius įrodymus.

„Nesiekiau apšmeižti Lauros Radzevičiūtės, tik pasakiau tokią informaciją, kokią turiu. Ji Lietuvos administracinių ginčų komisijoje atstovavo UAB „Transta“. Ši įmonė apskundė mano sprendimą panaikinti pažymą apie naujai suformuotų nekilnojamojo turto kadastro objektų (statinių) galimybę naudoti pagal paskirtį. Paprasčiau tariant, tas minimas nekilnojamasis turtas, kuriame leidimo vykdyti veiklą prašė UAB „Transta“, yra ten, kur yra planuojama mineralinių uolienų perdirbimo gamyklos veikla. O pažyma buvo panaikinta dėl tam tikrų reikalavimų neatitikimo. Tai kur čia yra šmeižtas? Tai, kad ji dalyvauja Seimo rinkimuose yra tiesa ir, mano nuomone, visa tai tėra politikavimas. Tai, kad ši tarybos narė atstovavo veiklos leidimo chemijos pramonės gamyklai numatytose patalpose prašiusią bendrovę „Transta“, irgi yra tiesa“, – teigė R. Juonys.

Administracijos vadovas šių metų gegužės 27 dieną panaikino šių metų kovo 26 dieną savivaldybės vyriausiojo architekto Mindaugo Matažinsko išduotą pažymą, leidžiančią minėtos įmonės veiklai tame pastate. Maža to, vyriausiasis architektas, išduodamas tokio pobūdžio pažymą viršijo savo įgaliojimus. Už tai savivaldybės specialistas gavo administracinę nuobaudą – papeikimą. Pasak R. Juonio, pažymą jis panaikino dėl statinio architektūrinių reikalavimų neatitikimo. Lietuvos administracinių ginčų komisija rugpjūčio 6 dieną skundą dėl esą neteisėto administracijos vadovo sprendimo panaikinti pažymą atmetė kaip nepagrįstą. Toks komisijos sprendimas per vieną mėnesį gali būti skundžiamas Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmams.

9 komentarai apie “Kaip Alytaus politikė susijusi su planuojama chemijos gamykla?

    1. Mačiau tą ponia per TV. Kažkokia klykianti boba . Ji turbūt nieko nesupranta savivaldoje tik klykia 🙂

  1. O kodėl direktorius tylėjo apie Laurą ir gamyklą iki jam pačiam subinės nepačirškino su Ligoninės konkursu. Geriausia taktika- KALTINTI KITUS. R.Juony, kokius gerus darbus padarei Alytuj?

    1. Čia ir esmė,,skandalą sukėlė, kai direktorius nepasiirašė ant leidimo chemijos gamyklai. Ji juk jū atstovė 🙂

  2. Maža to, vyriausiasis architektas, išduodamas tokio pobūdžio pažymą viršijo savo įgaliojimus. Turejo buti 287 straipsnis. Tarnybos įgaliojimų viršijimasValstybės pareigūno ar valstybės tarnautojo viršijimas įstatymo suteiktų jam tarnybos teisių savanaudiškais ar asmeniniais tikslais arba padaręs didelę žalą valstybės interesams ar kitiems asmenims –

    baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų ir bauda arba bauda su atėmimu teisės eiti tam tikras pareigas ar dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla iki penkerių metų.

    Valstybės pareigūno ar valstybės tarnautojo viršijimas įstatymo suteiktų jam tarnybos teisių, padarytas savanaudiškais tikslais ir sukėlęs didelę žalą valstybės interesams ar kitiems asmenims, –

    baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki šešerių metų ir atėmimu teisės eiti tam tikras pareigas ar dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla iki penkerių metų.

  3. juonys taip pat agerisyas,turi saugos girma Kastelnokas,kur darbuotojai priversti vergauti,nemokama uz naktines,nemokama uz sventines dienas,daug kitu grubiu pazeidimu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *