Rolandui Juoniui – politikų interpeliacija dėl žlugusio finansavimo chirurgijos skyriui

Kilus skandalui dėl Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Chirurgijos skyriaus renovacijos procedūrų sustabdymo, ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, nors ir negavo tarybos narių pritarimo, apsisprendė asmeniškai surengti kaltųjų medžioklę – kreiptis į specialiąsias institucijas ir daryti neeilinį auditą dėl viešųjų pirkimų konkurso. Tuo metu kiti politikai viešai pareiškė nepasitikėjimą Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriumi Rolandu Juoniu ir inicijavo interpeliaciją.

„Siūlau kreiptis į atsakingas teisėsaugos institucijas, nes mums kyla daug klausimų, kodėl prieš tai dviejų projektavimų suma yra beveik dvigubai didesnė už paskutinį projektavimą. Antras klausimas, kas ligoninėje priėmė sprendimą projektuoti ir pasirašyti ant projekto, kuris yra dvigubai brangesnis nei savivaldybė skyrė pinigų, trečias – kodėl projektui nėra išimtas statybos leidimas, jis nėra atestuotas, ar tai nėra savivaldybės pinigų švaistymas ir ketvirtas, pats aktualiausias – kodėl su projektuotoju, kuris yra įtrauktas į nepatikimų projektuotojų sąrašą, sudaroma projektavimo sutartis ir jis paskelbiamas laimėtoju. Kadangi kyla labai daug klausimų, prašau tarybos leidimo kreiptis dėl neeilinio audito vykdymo“, – taip į tarybą kreipėsi meras N. Cesiulis.

Kai kuriems tarybos nariams pasirodė keista, kodėl į posėdį nebuvo pakviestas pats Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės vadovas Artūras Vasiliauskas ir kodėl jam viešai bandoma primesti kaltinimus. Taip pat kai kurie politikai kėlė versiją, kad būtent neeiliniu auditu bandoma nukreipti dėmesį nuo administracijos atsakomybės dėl esą sužlugdyto projekto ir prarastų Vyriausybės skirtų beveik pusės milijono eurų.

Dar prieš pradedant svarstyti tarybos darbotvarkėje numatytus klausimus, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Rolandas Juonys pateikė paaiškinimus ir bandė atsakyti į politikų klausimus. Ne visus tenkino R. Juonio paaiškinimai, kiti sakė iš viso taip ir negavę atsakymų. Galiausiai administracijos vadovas pažadėjo į visus klausimus atsakyti raštu.

Tarybos nariai Valerijus Vencius, Laura Radzevičiūtė pateikė pareiškimus, kuriuose nuskambėjo pasiūlymai miesto vadovui atstatydinti administracijos direktorių bei jam surengti interpeliaciją. Interpeliacijos autorė – L. Radzevičiūtė.

Politikė teigė surinkusi įrodymų, kad administracijos vadovas meluoja, taip pat vadino jį nekompetentingu bei priminė taip ir nutilusį žemės sklypų skandalą, po kurio miesto meras viešai buvo išreiškęs nepasitikėjimą administracijos vadovu. Taip pat, jos įsitikinimu, ligoninės Chirurgijos skyriaus kapitalinio remonto darbams atlikti skelbtas konkursas buvo organizuotas neskaidriai.

„Viešųjų pirkimų komisijos sprendimas man kvepia afera ir korupcija. Iki manęs atėjo informacija, kad viename iš trijų iš konkurso pašalintų įmonių vokų guli 1,7 milijono eurų sumos pasiūlymas chirurgijos skyriaus remonto darbams atlikti, kita įmonė raštu parašė, kad jų siūlymas buvo dar mažesnis – 1,5 milijono eurų. Skirtumas tarp viešųjų pirkimų komisijos išrinkto laimėtojo pasiūlytos sumos – beveik milijonas eurų vertės. O kitų įmonių pašalinimo iš konkurso priežastys yra absurdiškos“, – dėstė politikė.

Neeilinis socialdemokratų skyriaus tarybos posėdis dėl R. Juoniui rengiamos interpeliacijos šaukiamas ateinantį pirmadienį 17.30 val.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *