Nemokamas maitinimas priešmokyklinukams ir pirmokams – tik užpildžius prašymą

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Artėja naujieji mokslo metai, tad  priešmokyklinėse grupėse ar pirmosiose klasėse besimokysiančių vaikų tėveliai, norintys, kad jų vaikai mokykloje ar darželyje gautų nemokamą maitinimą, turėtų suskubti teikti prašymus.

Pasikeitus Socialinės paramos mokiniams įstatymo nuostatoms, nuo rugsėjo 1 d. teisę gauti nemokamus pietus turi pirmųjų klasių moksleiviai ir lopšelių-darželių priešmokyklinių grupių auklėtiniai.  Nemokami pietūs skiriami nepriklausomai nuo šeimos gaunamų pajamų.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Piščikienės, prašymus nemokamam maitinimui vienas iš tėvų ar globėjas  gali teikti per www.spis.lt sistemą, Socialinės paramos skyriuje (Naujoji g. 48, II a.)  arba mokykloje.

Anot specialistės, tėveliai, kurie iki naujųjų mokslo metų pradžios Socialinės paramos skyriui nepateiks prašymo, tai galės padaryti ir po rugsėjo 1-osios, tačiau tuomet vaikai nemokamą maitinimą galės gauti ne iš karto, o tik nuo tos dienos, kai švietimo įstaiga, kurioje mokosi pradinukas ar priešmokyklinę grupę lankantis vaikas, elektroniniu paštu gaus Socialinės paramos skyriaus sprendimą dėl nemokamo maitinimo.

Alytaus miesto savivaldybės administracija  prašo gyventojų, kilus klausimams dėl nemokamo maitinimo, kreiptis į Socialinės paramos skyrių tel. 8 315 56 660 arba  8 315 56 669 arba el. p. vida.piscikiene@alytus.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *