Apsilankymas savivaldybėje – tik po registracijos telefonu

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Siekiant užtikrinti kuo mažesnes prielaidas sklisti koronavirusui, Alytaus miesto savivaldybė prašo visų gyventojų kuo plačiau naudotis nuotolinėmis paslaugomis, o esant neišvengiamai būtinybei, dėl apsilankymo savivaldybėje iš anksto užsiregistruoti telefonu +370 610 30896.

„Lietuvoje pastarosiomis dienomis nuolat augantis nustatytų naujų užsikrėtimų virusu skaičiui, ir savivaldybės darbuotojus, ir lankytojų prašome kuo labiau sumažinti užkrato plitimo riziką. Jei iš tiesų reikia ateiti į savivaldybę, tai geriau padaryti iš anksto užsiregistravus telefonu. Gal kai kuriais atvejais problema gali būti išspręsta ir nuotoliniu būdu, kita vertus, savivaldybės darbuotojai, žinodami problemos esmę, galės iš anksto parengti reikalingus atsakymus ir dokumentus, kad apsilankymų savivaldybėje skaičius būtų sumažintas iki minimumo“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Rolandas Juonys.

Jo teigimu, savivaldybės administracijos darbuotojams pavesta, esant didesniam lankytojų srautui, juos atitinkamai reguliuoti, paraginti laikytis nustatytų atstumų.

„Nesinorėtų vėl pilnai užsidaryti, tačiau nuo visų mūsų atsakingo požiūrio į problemą priklauso, kad užkratas nepasiektų mūsų namų ir šeimų. Pavasarį užkrato antplūdžio pavyko išvengti, pasisaugokime ir dabar“, – kvietė direktorius.

Jo teigimu, mieste keletą mėnesių nesant nustatytų naujų užsikrėtimo atvejų, jaučiamas atsipalaidavimas, pasitaiko atvejų, kad gyventojai atsainiai žiūri į rekomendacijas.

„Kaip regime kituose miestuose, virusas niekur nedingo. Todėl saugokime kitus ir saugokimės patys“, – alytiškius kviečia R. Juonys.

Įgyvendinant Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimus, Alytaus miesto savivaldybėje ir jai pavaldžiose įstaigose bei institucijose priimami ir aptarnaujami tik veido kaukes dėvintys asmenys, reikalaujama dezinfekuoti rankas, laikytis 1 metro atstumo nuo kitų asmenų.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vedėjos Astos Guzienės, praėjęs karantinas parodė, kad iš tiesų daugelį gyventojams reikalingų paslaugų savivaldybė gali suteikti nuotoliniu būdu.

„Žinoma, būta atvejų, kai klausimus ar prašymus reikėjo spręsti ir gyvai. Iš anksto telefonu užsiregistravusiems gyventojams buvo paskiriamas priėmimo laikas, siekiama, kad vienu metu priimamajame nebūtų daug lankytojų, būtų laikomasi saugaus atstumo“, – sakė vedėja.

Jos teigimu, kol kas reikalavimai dėl gyventojų aptarnavimo nėra tokie griežti, tačiau nepaisant to, norėtųsi tikėtis sąmoningo lankytojų požiūrio į nustatytus reikalavimus.

„Raginčiau prieš atvykstant į savivaldybę iš anksto registruotis telefonu +370 610 30896,  reikiamas paslaugas užsakyti elektroniniu būdu. Taip pat prašymus galima teikti ir elektroniniu paštu info@alytus.lt“, – sakė  A. Guzienė.

Vadovaujantis naujausiomis Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis, pasiekus atitinkamus užsikrėtusių asmenų rodiklius 100 tūkstančių gyventojų, gali būti ribojami gyventojų srautai valstybės ir savivaldybių įstaigose bei institucijose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *