Klastingą ligą įveikusiai Viltei – Alytaus rotariečių staigmena

Nors Viltei dar tik aštuoneri, jos trumpa ir visai ne vaikiška gyvenimo patirtis nesunkiai nugultų į kelių tomų knygą. Kai jos bendraamžiai, lydimi tėvų, keliavo į pirmą klasę ir džiaugėsi pažintimi su mokykla, ji, padedama tėčio Tomo, pradėjo sunkią kovą su klastinga liga.

Išbandymai šeimai prasidėjo prieš maždaug dvejus metus, kai iki tol buvusi sveika ir judri mergaitė pradėjo negaluoti – dažnai pasijusdavo pavargusi, atsirado nuolatinis pykinimas, galvos svaigimas, sutriko judesiai. Pradėjęs ieškoti priežasčių, tėtis išgirdo skaudžią diagnozę – Viltei smegenų piktybinis navikas. Nors tai ir buvo didelis smūgis šeimai, tačiau – ne nuosprendis.

Jau pirmoji Viltės operacija buvo sėkminga ir šiandien mergaitė jaučiasi gerai, džiaugiasi vaikyste bei bando susigrąžinti tai, ką prarado per kelis pastaruosius metus. Nors į mokyklą ji eiti dar negali, sulaukia mokytojos namuose, tačiau tvirtai tiki, jog netrukus tai pasikeis, juk sunkus laikas ligoninių palatose – taip pat jau praeityje.

Į už kelių dešimčių kilometrų nuo Alytaus esantį kaimą, netoli Žuvinto biosferos rezervato, Alytaus Rotary klubo nariai sekmadienį vyko ne tuščiomis – jų rankose visi dokumentai, kurių prireiks Viltei ir jos tėčiui Tomui vykstant į Nidą bei Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą.

Lėšos Viltės reabilitacijai po smegenų auglio operacijos ir tėčio atokvėpiui buvo surinktos birželio pabaigoje vykusiame naujos kadencijos Alytaus Rotary klubo prezidento inauguracijos vakaro aukcione. „Nepalengvinsime likimo smūgių šiai šeimai, tačiau galbūt tai bus šiokia tokia atgaiva po ilgos ir varginančios kovos su klastinga mergaitės liga. Linkime stiprybės ir sveikatos Viltei, jos tėčiui ir močiutei“, – sako Alytaus Rotary klubo nariai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *