Alytaus gaisro byloje galutiniai įtarimai pareikšti 7 asmenims

Alytaus miesto savivaldybės archyvo nuotr.

Ikiteisminiame tyrime dėl Alytuje 2019 m. spalio 16 d. kilusio gaisro pareikšti galutiniai įtarimai fiziniams ir juridiniams asmenims. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, Kauno apygardos prokuratūros prokurorai, Kriminalinės policijos biuro pareigūnai, bendradarbiaudami su Aplinkos apsaugos departamento pareigūnais per 10 mėnesių atlikę penkis tūkstančius ikiteisminio tyrimo veiksmų išnarpliojo galimai neteisėtas atliekų – naudotų neperdirbtų padangų kaupimo ir jų apskaitos schemas.

Nustatyta, kad Lietuvos valstybei padaryta daugiau nei 6 milijonų eurų žala.

Įtarimai pareikšti bendrovės „Ekologistika“ savininkui Juozui Cicėnui pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 270 str. 2d. – sistemingas aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimas; 188 str. 2 d. – turto sunaikinimas dėl neatsargumo; 222 str.1 d. – apgaulingas apskaitos tvarkymas; 300 str. 1 d. – dokumento suklastojimas/ netikro dokumento pagaminimas ir panaudojimas.

Dviems „Ekologistikos“ darbuotojams įtarimai pareikšti pagal BK 270 str. 2d. – sistemingas aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimas; 222 str. 1 d. – apgaulingas apskaitos tvarkymas.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Aplinkos kokybės departamento Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus darbuotojos Aušra Bružienė ir Aušra Kričenienė įtariamos pažeidusios BK 229 str. – tarnybos pareigų neatlikimu.

Dar du juridiniai asmenys įtariami pažeidę BK 270 str. 2d. – sistemingas aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimas; BK 188 str. 2 d. – turto sunaikinimas dėl neatsargumo;

„Šis ikiteisminis tyrimas yra žinia Lietuvos aplinkos teršėjams – tokių teisės pažeidimų schemos atskleistos, nustatytos ir žinomos. Ir kai daromi nusikaltimai išaiškės, tokių bylų tyrimo patirtį turinti kvalifikuotų, ryžtingų ir nešališkų policijos, aplinkos apsaugos pareigūnų ir prokurorų jungtinė komanda nusikalstamas veikas tikrai atskleis ir kaltinamieji stos prieš teismą. Turime ne tik teises, bet ir pareigas, viena iš jų – saugoti Lietuvos aplinką ir gamtą“, – teigia Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Baudžiamojoje byloje atliekami baigiamieji ikiteisminio tyrimo veiksmai, vyksta įtariamųjų ir jų gynėjų susipažinimas su bylos medžiaga.

Parengta pagal Lietuvos Respublikos prokuratūros informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *