Lazdijų rajono šimtukininkams – tūkstantinės premijos

1 000 eurų premijomis Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė apdovanojo rajono mokyklos ir gimnazijų abiturientus, kurie šiais metais pademonstravo išskirtinius gebėjimus brandos egzaminuose ir rajonui padovanojo rekordinį šimtukų skaičių – 12.

Dešimties mūsų rajono abiturientų valstybiniai brandos egzaminai buvo įvertinti 100 procentų. Dvi Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos abiturientės po 100 balų surinko iš dviejų egzaminų. Šiemet, po kelių metų pertraukos, įteiktas ir brandos atestatas su pagyrimu.

„Tokie aukšti rezultatai nepaprastai džiugina ne tik Jus, mieli abiturientai, Jūsų mokytojus ir tėvus, bet ir mane. Didžiuojuosi Jumis ir tikiu, kad Jums skirtos ženklios premijos prisidės prie Jūsų tikslų įgyvendinimo. Atskirą padėką tariu ir abiturientus egzaminams puikiai paruošusioms mokytojoms. Be Jūsų šie protingi ir gabūs jaunuoliai vis dėl to, turbūt, nebūtų pasiekę tokių aukštų rezultatų“, – kalbėjo Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Daugiausia šimtukų – net 9 – iš anglų kalbos egzamino, 2 šimtukai lietuvių kalbos ir literatūros egzamino bei 1 biologijos.

Visiems šimtukus gavusiems Lazdijų rajono abiturientams bei juos parengusiems mokytojams įteiktos premijos. Abiturientams, kurių darbai buvo įvertinti 100 balų skirta po 1000 eurų už kiekvieną šimtuką. Juos parengusiems mokytojams už kiekvieną parengtą mokinį, kuris valstybinį brandos egzaminą išlaikė 100 balų, skirta po 150 eurų.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *