Kelionės dviračių takais aplink Alytų bus dar patogesnės

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Apvažiuoti Alytų dviračiu jau nebėra neįveikiamas iššūkis. Dviračių takų tinklas sudaro beveik 30 kilometrų, tačiau, pasak Alytaus miesto garbės piliečio Semiono Bondarevo, sutvarkius atskiras atkarpas, dviračių takai gyventojams ir miesto svečiams taptų dar patogesni.

Apie tai jis antradienio popietę įvairiose miesto vietose diskutavo su Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoju Šarūnu Klėgeriu ir savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotoju Sigitu Stumbru.

Bendrovės „Astra“ valdybos pirmininkas S. Bondarevas yra aktyvus dviratininkas, jau ne vienerius metus miesto šventės dienomis rengiantis tradicinį dviratininkų žygį.

„Džiaugiuosi pastaruoju metu vis labiau tvarkomomis miesto gatvėmis, bet manau, kad laikas atkreipti dėmesį ir į dviračių takus ir pėsčiųjų šaligatvius. Sutvarkius kai kurias atkarpas, visiems būtų gerokai patogiau. Žinoma, man, dviratininkui, labiau norėtųsi, kad dviračių takai būtų ne trinkelėmis klojami, bet asfaltuojami“, – sakė S. Bondarevas.

Susitikimo metu buvo apžiūrėtos Pirmojo Alytaus šaligatvių ir dviračių takų atkarpos. Kai kuriose iš jų reikėtų pažeminti aukštus bortus, nes jie trukdo patogiam dviračių, neįgaliųjų ar kito transporto pravažiavimui. Pavyzdžiui, perėjoje, esančioje prie Alytaus Piliakalnio progimnazijos, patogus nuvažiavimas yra tik vienoje pusėje.

Pasak S. Stumbro, šiais metais minėtą šaligatvio atkarpą iki Draugystės gatvės planuojama rekonstruoti, tad ji bus pritaikyta pagal atitinkamus reikalavimus.

Už Baltosios rožės tilto besidriekiančiame take iki miesto ribos link sodų bendrijos „Nemunas“ nedidelę dalį akmenuoto grindinio siūloma išasfaltuoti, o dėl kitos dalies, kuri patenka į Alytaus rajono teritoriją, siūloma bendrai tartis su rajono savivaldybe, kad ta neasfaltuota kelio dalis su tilteliu būtų optimaliai sujungta su jau esamais dviračių takais miesto teritorijoje.

Pasak S. Bondarevo, prastai nuo Aušros gatvės atrodo ir Merkinės gatvės šaligatviai. „Iš tiesų taip, šiuo metu rengiamas šios gatvės techninis projektas, vienoje jos pusėje bus įrengtas dviračių takas“, – sakė Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas S. Stumbras.

S. Bondarevas pasidžiaugė, kad sutvarkytomis Domantonių, Naujakurių, Ežerėlio gatvėmis dviračiais važiuoti yra labai patogu, tačiau apgailestavo, kad liko neasfaltuota Ežerėlio gatvės atkarpa nuo Naujakurių iki A. Juozapavičiaus gatvės.

Pasak S. Stumbro, minėta gatvės atkarpa nepateko į gatvių sužiedinimo projektą, tačiau jeigu tik bus lėšų, šiemet ir  ji bus padengta asfalto danga.

„Tam tikros šaligatvių arba takų atkarpos nuolat tvarkomos, numatyta jų sutvarkyti ir daugiau, tačiau viskas priklauso nuo turimų lėšų. Kalbant apie dviračių takus, sudėtingiausia yra, kai jie kerta kaimyninio rajono ribas, kai reikia spręsti klausimus su kita savivaldybe“, – susitikimo metu kalbėjo Š. Klėgeris.

Jo teigimu, taip pat svarstytinas ir pasiūlymas įrengti dviračių taką nuo Miškininkų gatvės iki Normandijos gatvės vieno iš žiedų, tokiu būdu sujungiant dviračių taką, kuris vestų aplink Alytų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *