Druskininkų meras davė atsaką STT agentų vizitui

Po antradienio STT pareigūnų apsilankymo Druskininkų savivaldybėje ir kitose institucijose kurorto meras Ričardas Malinauskas socialiniame tinkle „Facebook“ išdėstė savo poziciją apie tai.

„Kaip jau visi žinote, vakar Druskininkų savivaldybėje turėjome nekviestų „svečių“. STT pareigūnai pasiėmė su Turistų g. 13 susijusius dokumentus, kurie jau buvo ne vieną kartą pateikti įvairioms valstybės institucijoms, įskaitant STT.

Svarstau, kas galėjo iššaukti šį STT pasirodymą? Naujai patvirtintas Druskininkų savivaldybės teritorijos bendrasis planas? Sprendimas Turistų g. 13 sklype statyti M. K. Čiurlionio meno mokyklos dailės skyrių?

O gal iš mokesčių mokėtojų išlaikomai STT tarnybai tiesiog reikėjo parodyti savo darbo (ne)rezultatus?

Kam buvo reikalinga ši parodomoji akcija? Kas trukdė kreiptis į savivaldybę raštu? Būtume nedelsiant pateikę visus dokumentus.

Gaila, kad politiniai užsakymai tebevykdomi teisėsaugos rankomis – taip žeminama savivaldybės reputacija, trukdomas savivaldybės darbuotojų darbas.

Mūsų nuomone, politinis puolimas itin suaktyvėjo po prezidentės D. Grybauskaitės 2016 metų metinio pranešimo.

Europos žmogaus teisių teismas yra ne kartą pasisakęs, kad pati blogiausia praktika, kai aukščiausio rango politikai savo viešais pasisakymais daro įtaką teismų ir kitų teisėsaugos institucijų veiksmams ar sprendimams.

Esu visiškai ramus ir galiu garantuoti, kad Druskininkų savivaldybė dirba sąžiningai – neturime ko slėpti, atvirkščiai – norime, kad teisėsauga pagaliau peržiūrėtų gautus dokumentus ir į juos įsigilintų.

Prieš kelis metus atstovaujant druskininkiečių interesus buvo kreiptasi į tuo metu naujai paskirtą generalinį prokurorą E. Pašilį, Kauno apygardos vyriausiąjį prokurorą D. Valkavičių, STT vadovybės nurodytą operatyvinį darbuotoją, prezidentę D. Grybauskaitę, pateikiant šūsnis dokumentų, įrodančių prokurorų persekiojimus, Druskininkams taikomus dvigubus standartus, kišimąsi į teismų procesus, įtaką prokurorams klastojant ir interpretuojant dokumentus.

Visi bandymai parodyti tikrąją situaciją būdavo paverčiami žiniasklaidos skandalais ar šou Gedimino prospekte.

Šioje situacijoje savo nuomonę išreiškė ir druskininkiečių bendruomenė, kuriai esu dėkingas už palaikymą.

Seimui, Seimo pirmininkui dar pernai buvo pateikta 6,5 tūkstančio druskininkiečių parašų, kad pagaliau būtų pradėtas nešališkas tyrimas. Bet šie parašai iki šiol guli stalčiuje. Gal dabar kas nors juos atsivers?

Vakarykščiai įvykiai nesutrikdė Druskininkų savivaldybės darbo ritmo – esame susitelkę ties pradėtais ir naujais darbais Druskininkų labui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *