Iš savivaldybės Alytaus verslininką kriminalistai išvedė su antrankiais

Asociatyvi pixabay.com nuotrauka.

Penktadienį Alytaus miesto savivaldybėje įvykusio patalpų, esančių Alytaus sporto ir rekreacijos centre (ASRC), nuomos konkurso metu užkulisiuose įvyko incidentas, kurį vainikavo vieno iš konkurso dalyvių – verslininko Tomo Cibulsko – išvedimas su antrankiais. Žinoma, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas, nepatvirtintais duomenimis, susijęs su patalpų nuomos konkurso subtilybėmis.

Birželio pabaigoje vykusiame Alytaus miesto tarybos posėdyje politikai pritarė, kad savivaldybei priklausančioms patalpoms ASRC nuomoti būtų skelbiamas viešasis konkursas. Jis kaip tik įvyko praėjusią savaitę penktadienį.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, incidentas įvyko dėl patalpų, kuriose šiuo metu įsikūręs Margirio sporto ir rekreacijos klubas, ir dalyvavimo jų nuomos konkurse subtilybių. Konkurse dėl minėtų patalpų dalyvavo trys pretendentai, iš kurių du galiausiai savo kandidatūras atsiėmė. Laimėtoju buvo paskelbtas tas pats patalpų nuomininkas, kuris buvo iki šiol.

Kol komisija vykdė konkursą, niekas nė neįtarė, kas dėjosi užkulisiuose tarp dviejų konkurso dalyvių – Margirio sporto ir rekreacijos klubo vadovo Rolando Matonio ir verslininko Tomo Cibulsko. Pastarasis iš savivaldybės pastato buvo išvestas su antrankiais.

Susisiekus su R. Matoniu, papasakoti, kas nutiko iš tiesų, jis atsisakė, mat tyrėjų apklausos metu jis pasirašė raštą dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo nekomentuoti situacijos.

Viešai nurodytu verslininko kaip įmonės vadovo T. Cibulsko telefonu atsiliepė moteris. Ji teigė turinti pasiteirauti, ar verslininkas norės kalbėti su žurnalistais. Perskambinusi moteris teigė, jog šiuo metu T. Cibulskas nori susilaikyti nuo bet kokių komentarų ir galbūt apie tai kalbės, kai praeis daugiau laiko. Kiek vėliau su redakcija susisiekė ir pats verslininkas, nurodęs bendrauti su jo advokatu Gintaru Černiausku. Kol kas telefonu T. Cibulsko gynėjas neatsiliepia.

Naujienų portalo „Dzūkijos veidas“ žurnalistė tikslios informacijos teiravosi ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų. Ji bus patikslinta, vos gavus pareigūnų ir sulaikytojo gynėjo komentarą.

PAPILDYTA

Alytaus apskrities VPK atstovė Eglė Kačinskienė pranešė, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 181 straipsnio 1 dalį – dėl turto prievartavimo. Daugiau detalių atskleisti negalima, nes vyksta procesiniai ikiteisminio tyrimo darbai.

T. Cibulsko advokatas Gintaras Černiauskas:

„Buvo įtariama, kad galimai mano ginamasis galėjo padaryti nusikalstamą veiką. Buvo gautas pareiškimas, kaltinant jį tam tikrų neteisėtų veiksmų atlikimu. Kiek man žinoma, sulaikymas truko trumpai, buvo apklaustas ir po to išleistas į laisvę. Jam buvo paskirta kardomoji priemonė ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ar pagal pareiškimą įtarimai pasitvirtins, ar ne, manau, paaiškės vėliau, kai, atliekant tam tikrus procesinius veiksmus, bus surinkti duomenys.

Pranešime buvo nurodyta nusikalstama veika – turto prievartavimas. Tai rimtas kaltinimas. Pagal tokius įtarimus asmenys būna sulaikomi. Vien tas faktas, kad mano ginamajam davus parodymus ir paaiškinus situaciją, buvo atsisakyta toliau jį laikyti sulaikytu, leidžia manyti, kad pareigūnai ir prokuroras suabejojo ta versija, kuri buvo pateikta kitos pusės.

Įvertinus visas aplinkybes, labai panašu, kad situacija gali pakrypti priešinga linkme nei nurodoma pareiškime. Mano ginamasis pakankamai tvirtai jaučiasi, turi savo tiesą ir man pasirodė visa tai labai įtikinama ir, ko gero, situacija gali gautis priešinga.“

9 komentarai apie “Iš savivaldybės Alytaus verslininką kriminalistai išvedė su antrankiais

  1. Matonis labai suktas, be to palaikomas socdemų valdžios. Manė neturys konkurencijos, neatspėjo. Išmandrėjo Rolandukas.

    1. Jei socdemai būtų palaikę,tai nei konkurso nebūtų reikėję.O Matonis šaunuolis,kad nepasidavė spaudimui.Tiek metų klubas dirba,kiek sportininkų treniravosi.Pagarba Rolandui.

  2. Grįžta 92 metai?Kas čia per cirkai?Jau maniau,kad reketas Lietuvoj neegzistuoja…Reikia viešint tokius dalykus.Ale rado ką reketuot-sporto klubą.Čia viršūnė.Laikykis “Margiri”

    1. ale ar tu pietus nemokamai valgai???siūlyk nuomos kainà aukštà ir pirmyn vyre!!! visi gudrūs už dyka…

  3. Pirmąkart girdžiu,kad Margiriui reikia konkurse dalyvauti.30 metų klubas dirba,pratęskit sutartį ir viskas.Nauja valdžia ne ten ieško pinigų biudžetui.Liūdna

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *