Susirūpinimui dėl naujos gamyklos Alytuje – Danijos ir Britanijos ambasadorių dėmesys

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Į verslo ir vietos bendruomenės susirūpinimą, kurį sukėlė Alytuje planuojamos uolienų perdirbimo gamyklos statybos, dėmesį atkreipė Danijos Karalystės ambasadorius Hans Brask ir Jungtinės Karalystės ambasadorius Brian Olley. Ambasadoriai šį klausimą aptarė praėjusį penktadienį vykusio susitikimo metu. Rugpjūčio mėnesį jie planuoja apsilankyti Alytuje ir aptarti situaciją su vietos verslo bendruomene ir vietos administracijos atstovais.

Bendrovės „MS LT01“ planuojama uolienų perdirbimo gamykla ir viešai paskelbta jos Poveikio aplinkai vertinimo ataskaita sukėlė didelį Alytaus pramonės parke veikiančių įmonių ir miesto bendruomenės susirūpinimą. Remiantis poveikio aplinkai vertinimo ataskaita, būsimoje gamykloje ketinama laikyti ir naudoti didelį pavojingų cheminių medžiagų kiekį, o planuojami cheminiai procesai, nepasirūpinus tinkamomis saugumo priemonėmis, gali kelti pavojų šioje zonoje dirbančių ir aplinkui gyvenančių žmonių sveikatai.

Dėl šios gamyklos į Aplinkos ministeriją jau kreipėsi Alytaus pramonės parke veikiančios bendrovės „Haltex“, „Jakobsen Home“, „Snaigė“, ESO, „Alytaus Melga“.„Jakobsen Home Co“ direktorius Esben Jakobsen jau anksčiau žiniasklaidai teigė, kad tokio objekto, koks šiuo metu planuojamas, atsiradimas šalia kelia didelę riziką, todėl dėl savo ir savo darbuotojų saugumo įmonė bus priversta galvoti apie savo veiklos iškėlimą.

Šiuo metu papildomą nerimą kelia tai, kad Poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą pristačiusios bendrovės atstovai nėra atsakę į šalia veikiančio verslo bei vietos bendruomenės klausimus dėl būsimos gamyklos saugumo. Be to, nors minėtą ataskaitą vertina atsakingos valstybės institucijos, sprendimai nėra priimti, o leidimai kol kas nesuteikti, būsimos gamyklos pastato rekonstrukcijos darbai vyksta, o bendrovės „MS LT01“ atstovai viešai tvirtina, kad gamykla savo veiklą pradės iki šių metų pabaigos.

„Integrity PR” informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *