Dviejų Alytaus miesto mokyklų sporto erdvėms – ministerijos lėšos

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Treji dideli futbolo vartai ir nedidelė aikštelė, kurioje nei vieno pradinukams sportuoti tinkamo sporto įrengimo – tai galima išvysti užsukus į Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos sporto aikštyną, tačiau jau netrukus šis vaizdas pradės keistis – bus atnaujintas aikštynas, atsiras lauko žaidimų aikštelė, karstyklė, lauko šachmatai ir lauko treniruokliai.

Visus šiuos sporto įrengimus Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla įsigis, įgyvendindama Švietimo, mokslo sporto ministerijos  Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamą projektą „Fiziniam aktyvumui palankios aplinkos plėtra Senamiesčio pradinėje mokykloje“.

Bendruomeniškai ir aktyvų  gyvenimo būdą skatinančiai veiklai organizuoti bei sporto renginiams, akcijoms organizuoti bei lauko žaidimų aikštelei įrengti ir sporto inventoriui atnaujinti Alytaus Senamiesčio mokykloje ministerija skyrė 13 147 eurų. Projektą įgyvendinti planuojama per dvejus metus.

Tiesa, ši mokykla ne vienintelė Alytuje, kurią teikiant paraišką minėtam finansavimui lydėjo sėkmė. 9 tūkstančiai eurų skirta ir Alytaus Panemunės progimnazijos  fizinio aktyvumo kiemeliui įrengti.

„Nors vidinis mūsų progimnazijos kiemelis turi spalvingą istoriją, kupiną įvairių įvykių, visada mus, bendruomenės narius, lydėjo svajonė, kaip jį paversti fizinio aktyvumo erdve. Sulaukėme žinios, kad Fizinio aktyvumo kiemelio Alytaus Panemunės progimnazijos bendruomenei sporto projektui   skirtas finansavimas. Taigi svajonei lemta išsipildyti!“, – sužinojusi apie ministerijos skirtą  finansavimą feisbuke džiaugiasi Panemunės progimnazijos bendruomenė.

Galimybė atnaujinti sporto aikštyną bei įsigyti sporto  inventoriaus džiugina ir Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos direktorę Jolitą Petkevičienę. Tiesa, tai ne vienintelė džiugi žinia, šią vasarą pasiekusi šią mokyklą. „Birželio mėnesį Nacionalinio sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo ir aktyvių mokyklų veiklos koordinavimo komisija už sveikatinimui skirtų iniciatyvų vykdymą  mūsų mokyklą pripažino aktyvia. Stengsimės pateisinti ir šį mokyklai suteiktą vardą“, –  sėkmingomis iniciatyvomis bei projektais džiaugiasi J. Petkevičienė.

Pasak mokyklos vadovės, įgyvendinant aikštyno atnaujinimo projektą,  mokyklos sporto bazę planuojama papildyti šiuolaikišku sporto inventoriumi. Jis turėtų atsirasti kiek neįprastose vietose – poilsio zonose ir bibliotekoje. Šiose erdvėse kėdes ketinama pakeisti gimnastikos kamuoliais ir kitais nestabiliais ir balansą lavinančiais įrenginiais. Pirmuosius naujus sporto įrengimus, anot J. Petkevičienės, mokyklą turėtų įsigyti dar šiemet.

Alytaus Senamiesčio pradinė mokyklos planuose – 13 klasių bendruomenių renginių ir 12 motyvuojančių užsiėmimų apie aktyvaus judėjimo svarbą. Ši veikla taip pat yra numatyta įgyvendinant minėtą projektą. Mokyklos bendruomenė bus pakviesta dalyvauti renginyje „Sportuojame drauge – aš ir mano šeima“, o pradinių klasių mokiniai – Mažojoje spartakiadoje, akcijoje „Ilgoji pertrauka lauke“, iššūkyje „Judėk ir sukaupt 100 minučių fizinės veiklos“ ir kt.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija  su inventoriui ir įrangai įsigyti susijusiems 97 projektams Lietuvoje paskirstė beveik 2,5 mln. eurų, su sporto renginių organizavimu susijusiems 44 projektams skyrė beveik 1,7 mln. eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *