Dėl koronaviruso grėsmės uždarytas Lazdijų rajono administracijos pastatas

Lazdijų rajono savivaldybės administracinis pastatas. Lazdijų rajono savivaldybės nuotrauka.

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai šiandien dėl koronaviruso grėsmės buvo priversti skubiai palikti patalpas. Paaiškėjo, kad vienam administracijos patalpose veikiančioje Lazdijų miesto seniūnijos įstaigoje besilankiusiam Lazdijų miesto gyventojui buvo nustatyta infekcija, tad skubiai buvo imtasi visų saugumo priemonių. Nuo vidurdienio gyventojai į administracinį savivaldybės pastatą patekti negali.

„Šiuo metu Lazdijų rajono savivaldybės administracijos pastatas yra uždaromas, darbuotojai paliko savo darbo vietas, todėl, kad vyks patalpų dezinfekcija. Rytoj ketinama atnaujinti darbą įprasta tvarka, o šiandien darbuotojai dirbs ir paslaugas gyventojams teiks nuotoliniu būdu, taip, kaip paskelbus karantiną“, – sakė Lazdijų rajono savivaldybės Komunikacijos ir dokumentų skyriaus vedėja Ramunė Žuklijaitė.

Ji tikino, kad bus imtasi ir kitų saugumo priemonių kaip ir privaloma.

Naujienų portalo „Dzūkijos veidas“ šaltinių teigimu, asmuo, kuriam nustatytas koronavirusas, administracijos pastate lankėsi liepos 13 dieną ir kontaktavo su dvejomis Lazdijų miesto seniūnijos darbuotojomis. Šiuo metu jos yra saviizoliacijoje. Asmeniui koronavirusas nustatytas jį paguldžius į ligoninę ir pagal esamus reikalavimus atlikus privalomą coronaviruso tyrimą. Jis ir parodė, kad asmuo yra užsikrėtęs. Nedelsiant buvo imtasi aiškintis gyventojo lankytos vietos, turėti kontaktai. Kitiems administracijos darbuotojams rekomenduota atlikti tyrimus dėl koronaviruso.

Šios valandos duomenimis, Lazdijų rajono savivaldybėje yra nustatytas tik vienas koronaviruso atvejis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *