Miesto gėlynams ir želdiniams – papildomas dėmesys

Praėjusią savaitę kai kurie užsienio valstybėse gyvenantys alytiškiai socialiniuose tinkluose dalijosi pastebėjimais, kad prieš pora metų įkurtoje Pasaulio alytiškių alėjoje sodinukai miršta, o pačiai alėjai trūksta priežiūros.

Iš tiesų dalis pasodintų medžių neprigijo ir neišgyveno, to priežastimi specialistai laiko ne visur tinkamą dirvožemį.Pernai pasodintą rožyną viešosios įstaigos „Alytaus infrastruktūra“ darbuotojai prižiūri nuolat. Pasak jos direktorės Jolantos Sovienės, prie kiekvieno miesto gėlyno prižiūrėtojo nuolat nėra, visi rožynai tvarkomi ne vienu metu, bet paeiliui.

„Ir minimas rožynas, apie kurį kalbame, yra prižiūrimas, kas dešimt dienų rožės nupurškiamos, siekiant apsaugoti nuo ligų, vabzdžių ir kenkėjų. Daug gėlių tiesiog yra nužydėjusios, kaip ir visame mieste, vienu metu“, – sakė direktorė.

Liepos 1 dieną nufotografuoto rožyno nuotraukose matyti, kad rožės žydėjo gausiai, jų lapai yra sveiki, nenuvytę, ant augalų nėra nei erkučių, nei amarų.Natūralu, kad po daugiau kaip dviejų savaičių padarytose nuotraukose žydinčių rožių jau yra gerokai mažiau.

„Gaila, kad pasaulio alytiškiai nespėjo pamatyti viso grožio liepos pradžioje, bet rudeniop rožės žydės antrąjį kartą,“ – kalbėjo J. Sovienė.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė praėjusią savaitę susitiko su Pasaulio alytiškių ambasadore Jungtinėje Karalystėje Alvija Černiauskaite. Susitikimo metu kalbėta ir apie Pasaulio alytiškių alėjos priežiūrą.

„Mums labai brangi ši iniciatyva ir dėkojame, kad pasaulio alytiškiai atkreipė dėmesį į šią alėją. Tikrai ateityje ši alėja nebus pamiršta, ji bus prižiūrima, kaip ir kiti miesto želdiniai“, – sakė J.Šukevičienė.

Pasaulio alytiškių alėjos priežiūrą, laistymą, augalų atsodinimą ir kitus darbus finansuoja Alytaus miesto savivaldybės administracija. Aplinkos apsaugos skyriaus užsakymu, esant karštiems orams, jauni medeliai bus laistomi papildomai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *