„Studijuok Alytuje“: alytiškiams pristatytos magistrantūros studijų galimybės

„Prisimenu, kai maždaug prieš metus nuskambėjo idėja, kad Alytus gali tapti universitetiniu miestu. Nuosekliai dirbome vystydami šią idėją. Su universitetais pasirašėme bendradarbiavimo sutartis. Kaip žinia, savivaldybė pasirašo daug sutarčių. Dalis jų nugula į stalčius. Kad taip nenutiktų, šį kartą stengėmės dirbti inovatyviai ir motyvuoti kuo daugiau alytiškių ir regiono gyventojų, kad jie rinktųsi studijas“, – apie siekį vykdyti magistro studijas Alytuje liepos 14 d. vykusio susitikimo su trijų universitetų atstovais sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Antradienio popietę alytiškiai turėjo galimybę iš pirmų lūpų išgirsti apie magistro studijas Vilniaus Gedimino technikos, ISM vadybos ir ekonomikos universitetuose ir Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje. Alytaus miesto savivaldybėje vykusio susitikimo metu minėtų universitetų atstovai susirinkusiems pristatė magistro studijų programas ir atsakė į rūpimus klausimus.

„Džiaugiuosi, kad prieš metus pasirašyta sutartis liko ne tik popieriuje, bet toliau bendradarbiaujama“, – pradėdama pristatyti Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos siūlomas magistro studijų programas sakė šio universiteto Bioekonomikos plėtros fakulteto dekanė, prof. dr. Astrida Miceikienė. Ji alytiškius kvietė rinktis Verslo logistikos, Žemės ūkio ir maisto verslo vadybos, Apskaitos ir finansų, Kaimo plėtros administravimo, Žemės ūkio ekonomikos ir žemės ūkio  verslo vadybos magistro studijas. „Esame pirmieji bioekonomikos mokslinių tyrimų srityje, turime mokslo  lyderius, kurie daro mokslinius tyrimus studijose, esame užmezgę glaudžius ryšius su bioekonomikos verslu ir galime drąsiai teikti, kad mūsų absolventai yra bioekonomikos lyderiai“,– studijų privalumus vardijo A. Miceikienė.

Liepos 14 d. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje prasidėjo antrasis stojimo į magistrantūrą etapas.  Visos išvardytos programos, anot Bioekonomikos plėtros fakulteto dekanės, yra organizuojamos ištęstiniu, nuotoliniu būdu, studijuojantys į universitetą atvyksta vieną kartą per mėnesį, t.y.  trečdalis užsiėmimų dėstoma universitete, o likusi dalis – nuotoliniu būdu vakarais po darbo valandų.

Save jaunu ir tarptautiniu universitetu pristatantis ISM vadybos ir ekonomikos universitetas  alytiškius kvietė rinktis tris studijų programas – Vadovų magistrantūros, „Executive MBA“ ir Švietimo lyderystės.

Dvejus metus trunkančių  Vadovų magistrantūros studijų metu  studijuojamus modulius ir studijų intensyvumą renkasi vadovai – būsimi magistrantai. „Executive MBA“ programa skirta aukščiausio lygmens vadovams, ji trunka 1 metus. Trečioji, 1,5 metų trunkanti Švietimo lyderystės programa skirta esamiems ir būsimiems švietimo įstaigų vadovams. Beveik visos studijos šiame universitete vyksta anglų kalba, išskyrus Švietimo  lyderystės programą, joje apie 80 proc. studijų medžiagos dėstoma lietuvių kalba, o likusi dalis – anglų.

Paskaitos ISM vadybos ir ekonomikos universiteteorganizuojamos kas antrą penktadienį ir šeštadienį, t.y. dvi darbo dienos per mėnesį skiriamos studijoms.Programa finansuojama studijų krepšelio principu, t.y. valstybės nustatytais įkainiais. Studijos šiame universitete prasidės rugsėjo 11 d.

Vilniaus Gedimino technikos universitetas kvietė Alytaus kolegijos absolventus rinktis išlyginamąsias studijas:pastatų energetiką, mechatroniką ir robotiką,informacines technologijas transporto inžineriją,kūrybines industrijas,verslo vadybą, ekonomikos inžineriją,transporto inžinerinę ekonomiką ir logistiką (I). Šiuos valstybės nefinansuojamos studijos trunka dvejus metus.

Šis universitetas alytiškiams taip pat siūlė rinktis intensyvias aplinkos inžinerijos, kūrybos visuomenės komunikacijos, mechanikos inžinerijos, nekilnojamo turto valdymo, statybos technologijos ir valdymo bei verslo vadybos magistro studijas. Jos pritaikytos dirbantiems ir kituose Lietuvos miestuose gyvenantiems asmenims.Studijos vyksta intensyviu grafiku, mišriuoju mokymų būdu pasitelkiant inovatyvias dėstymo technologijas (vaizdo konferencijos, Moodle nuotolinė studijų platforma, savikontrolės klausimai, savarankiško darbo užduotys, vaizdo paskaitų įrašai, interaktyvios užduotys ir pan.).

Priėmimas į visas minėtuose universitetuose išvardytas studijas vyks iki rugpjūčio 28 d.

Susitikime su universitetų atstovais dalyvavusiems 23 magistrantūroje studijuoti planuojantiems alytiškiams įteikti 200 Eur vertės čekiai. Tokią pinigų sumą kiekvienam būsimam magistrantūros studentui skyrė Alytaus miesto savivaldybė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *