Alytuje kelią skinasi dar vienas traukos objektas – nameliai ant vandens

Namelių ant vandens Didžiosios Dailidės ežerėlyje autorius – bendrovės „Gangas“ direktorius Laimutis Kumetis. Alytaus miesto savivaldybės ir Laimučio Kumečio albumo nuotraukos.

Alytuje kelią skinasi dar viena turizmą skatinanti idėja – nameliai ant vandens ir medžiuose. Tiesa, pastarajai įgyvendinti gali tekti laukti dar bent keletą metų, o štai namelius ant Didžiosios Dailidės ežerėlio realu išvysti dar šią vasarą. Daugiau detalių apie šią idėją atskleisti sutiko jos autorius bendrovės „Gangas“ direktorius Laimutis Kumetis.

Jau kurį laiką Alytaus miesto savivaldybės koridoriuose šmėžuoja namelių medžiuose ir ant vandens idėja. Ja susidomėjo ir prieš tris savaites Alytuje viešėjęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, kuris portalui „Dzūkijos veidas“ yra sakęs, kad palaiko šią idėją.

„Alytuje nieko panašaus nėra ir tam yra poreikis. Iš kitų miestų ar užsienio atvykstantys žmonės turi poreikį kažkur apsistoti gyventi, pabūti gamtoje, papramogauti. Mūsų mieste esančiuose viešbučiuose vietų trūksta, ypač, kai atvyksta sportininkai“, – tikino L. Kumetis.

Jis pabrėžė, kad Alytaus miesto savivaldybė į Dailidžių ežerėlių teritorijas yra investavusi nemažai lėšų, todėl norėtųsi, kad tos vietos būtų maksimaliai išnaudojamos. Verslininkas pasidžiaugė, kad ant pylimo, tarp Mažosios ir Didžiosios Dailidės ežerėlių, buvo atgabentas traukinio lokomotyvas, kuriame jau netrukus bus įkurta kavinė-muziejus. Esą tai bus dar vienas traukos objektas.

„Buvo mintis sukonstruoti ir malkinę pirtelę ant vandens. O nameliai medžiuose Dainų slėnyje prie sveikatingumo tako buvo pirminė idėja, tačiau yra niuansų dėl leidimų, derinimų, kurie gali užtrukti net iki kelių metų. Tai gan ilgas procesas, į kurį įsitraukia ir miškų urėdija, Aplinkos ministerija. O Dailidės ežerėlių teritorijos yra savivaldybės rankose, tad įgyvendinti namelių ant vandens idėją būtų žymiai paprasčiau“, – kalbėjo verslininkas.

Kaip paaiškino Alytaus miesto vicemeras Šarūnas Klėgeris, nameliams medžiuose Dainų slėnio teritorijoje reikalingas maždaug 50 kv. metrų plotas netoli sveikatingumo tako. Šiuo metu ji priklauso Alytaus miškų urėdijai. Dėl to reikėtų atlikti daugybę biurokratinių procesų, kad nedidelė teritorija būtų perduota savivaldybės žinion ir būtų suteikti leidimai tokiam objektui įrengti.

L. Kumetis tikino, kad taip kaip jo įkurtas „Vivi“ parkas atsirado ir veikia ne tiek pelningai kiek dėl idėjos, taip ir iš namelių ant vandens pralobti neplanuoja. Verslininkas svarstė, kad už vieną naktį dviviečiame namelyje žmogui gali tekti pakloti nuo 15 iki 30 eurų.

Planuojama, kad ant Didžiosios Dailidės ežerėlių galėtų atsirasti iki dešimties namelių, tačiau dar šiemet verslininkas, jeigu viskas klostysis sklandžiai, planuoja išbandyti tris ar keturis.

L. Kumetis sakė, jog tam, kad idėja būtų įgyvendinta, iš savo pusės namų darbus atliko jau seniai, tačiau dar laukiama savivaldybės pozicijos ir pagalbos įgyvendinant šį projektą. Esą toje teritorijoje turėtų būti įrengti tvarkingi tualetai, vandentiekis su šiltu vandeniu. Dėl šio projekto įgyvendinimo verslininkas su miesto valdžios atstovais buvo susitikęs bent keletą kartų ir tikino, kad sulaukė palaikymo iš miesto vadovų, tačiau daug kas priklauso ir nuo teisinio reglamentavimo, kitų politikų pritarimo.

„Kol kas tai tik mintys ir jeigu nebus jokių trukdžių, nereiks niekam nieko įrodinėti, tai tikrai tai įgyvendinsime. Tačiau jeigu dėl to reikės nueiti kryžiaus kelius, tai tada tikrai per galvas nesiversime tą daryti. To turi norėti tiek pati miesto valdžia, tiek gyventojai“, – kalbėjo verslininkas.

Šiuo metu yra derinami namelių projektai, rengiamos, tobulinamos vizualizacijos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *