Apie palankias bakalauro ir magistro studijų sąlygas Alytuje – iš pirmų lūpų

Alytaus miesto savivaldybėje Rotušės a. 4, antradienį liepos 14 d. 15 valandą vyks susitikimas su Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino technikos, ISM vadybos ir ekonomikos universitetų, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos atstovais, kurie pristatys alytiškiams siūlomas aukštojo mokslo bakalaurų bei magistrų programas.

Projekto „Studijuok Alytuje“ rėmuose būsimi magistrai gali pasirinkti iš daugiau kaip dešimties studijų programų. Studentams aukštosios mokyklos planuoja taikyti įvairias lengvatas studijoms. Alytaus miesto savivaldybė šiame projekte dalyvausiantiems studentams ketina tiekti studijų subsidiją.

Pavasario pradžioje prasidėjęs karantinas sujaukė daugelio žmonių planus, nutraukė tradicinius renginius. Ne išimtis – ir studijos. Ir į esamas, ir į būsimas aukštojo mokslo studijas koronavirusas įnešė pakankamai daug sumaišties dėl studijų tvarkos, priėmimo terminų.

Antradienį Alytuje bus puiki proga dar kartą išgirsti apie galimybes bakalaurams tapti magistrantūros studijų dalyviais Alytaus miesto savivaldybės partnerių – Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino technikos, Kauno Vytauto Didžiojo universitetų – bei ISM vadybos ir ekonomikos  universiteto studentais, išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus.

Alytaus miesto mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, kuruojanti švietimo sritį, užtikrino, kad magistrų studijas partnerių universitetuose pasirinkę studentai tikrai sulauks tam tikrų savivaldybės paskatų.

„Noriu padėkoti aukštosioms mokykloms, kurios nutarė taikyti įvairias lengvatas studijas pasirinkusiems alytiškiams, prisidėti prie studijų kitomis formomis. Savivaldybė taip garantuos tam tikrą paramą konkrečias magistrantūros studijų programas pasirinkusiems naujiems studentams“, – sakė mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Viena iš galimos paramos formų – konkreti piniginė išmoka, kurią gautų kiekvienas, pasirinkęs aukštųjų mokyklų, su kuriomis pasirašytos Alytaus miesto savivaldybės bendradarbiavimo sutartys, vieną iš dešimties studijų programų ir sėkmingai įstojęs į magistrantūros studijas.

Universitetų ir Alytaus miesto savivaldybės bendradarbiavimas prasidėjo dar praėjusiais metais, Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio iniciatyva, siekiant paskatinti bakalauro studijas baigusius ir šiandien įvairiose įstaigose ir įmonėse dirbančius jaunus žmones siekti aukštesnio išsilavinimo, kuris galėtų sąlygoti ir karjeros pokyčius, patenkinti dinamiško šių dienų verslo poreikius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *