Norite dirbti „reindžeriu“? Yra pasiūlymas!

Pirmieji „reindžeriai” konteinerių aikštelėse Alytuje pradėjo dirbti prieš keletą metų. ARATC nuotr.

Alytuje įrengtose konteinerinėse aikštelėse netrukus vėl pradės budėti „reindžeriai“. Taip neoficialiai vadinami aikštelių priežiūros specialistai, kurie nuo šiol dirbs ne epizodiškai, kaip anksčiau, o nuolat.

Alytuje bus įdarbinti du aikštelių priežiūros specialistai, kurie rūpinsis tvarka aikštelėse ir kontroliuos, kaip gyventojai rūšiuoja atliekas, ar vežėjai laikosi atliekų išvežimo grafikų, informuos apie perpildytus konteinerius.

„Pagrindinė prižiūrėtojų funkcija – ne tvarkyti kitų išmestas atliekas, o kontroliuoti, kad žmonės jas tinkamai tvarkytų patys, bendrauti su gyventojais, atsakyti į klausimus, paaiškinti atliekų tvarkymo taisykles ir reikalavimus“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) Atliekų tvarkymo paslaugų organizavimo ir kontrolės padalinio vadovo pavaduotoja Rasa Opolskienė.

Aikštelių priežiūros specialistai bus atsakingi už visų mieste eksploatuojamų konteinerinių aikštelių priežiūrą.

„Reindžeriais“ pavadinti aikštelių prižiūrėtojai Alytuje pirmą kartą buvo įdarbinti prieš trejus metus. Tai buvo keletą mėnesių trukęs eksperimentas, kurio metu paaiškėjo, kad aikštelėse dirbant prižiūrėtojams jos tampa daug švaresnės, tvarkingesnės, gyventojai atsakingiau rūšiuoja atliekas.

Įsitikinus, kad prižiūrėtojų darbas duoda puikų efektą, buvo nuspręsta visame regione įsteigti penkis aikštelių priežiūros specialistų etatus. Aikštelių prižiūrėtojai jau dirba Prienų, Lazdijų savivaldybėse, o pasibaigus karantinui jau siūlomas darbas ir norintiems būti „reindžeriais“ Alytuje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *