Teismas nusprendė: savivaldybės įstaigai vadovo teks ieškoti ketvirtą kartą

I. Maskeliūnienė ir T. Džiautas. AMS ir Dzūkijosveidas.lt nuotraukų koliažas

Teismų maratone, prasidėjusiame po praeitų metų birželį įvykusio Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktoriaus konkurso, galutinį tašką padėjo Kauno apygardos teismas. Praeitą savaitę jis panaikino šių metų kovo 16 dieną Alytaus apylinkės teismo priimtą nutartį ir minėto konkurso rezultatus pripažino negaliojančiais, o Alytaus miesto savivaldybės administraciją įpareigojo nutraukti darbo sutartį su laimėtoja Irma Maskeliūniene.

Sprendimą, kuris įsiteisėjo nuo jo priėmimo dienos, Kauno apygardos teismas priėmė išnagrinėjęs alytiškio Tautvydo Džiauto apeliacinį skundą. Tame pačiame konkurse dalyvavęs T. Džiautas į aukštesnės instancijos teismą kreipėsi po nesėkmingų teisybės paieškų Alytaus apylinkės teisme, kuris jo ieškinį atmetė.

Pirmos instancijos teismui konkurso rezultatus T. Džiautas apskundė argumentuodamas, jog laimėtoja I. Maskeliūnienė konkurso organizavimo dieną koordinavo Medicininės reabilitacijos ir sporto centro veiklą, todėl negalėjo dalyvauti konkurse ir užimti jo direktorės pareigų dėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo reikalavimų pažeidimo. Pirmos instancijos teismui skirtame skunde buvo prašoma konkurso rezultatus paskelbti negaliojančiais ir įpareigoti Alytaus miesto savivaldybę nesudaryti darbo sutarties su konkursą laimėjusia I. Maskeliūniene.

„Apeliacinės instancijos teismas atkreipė dėmesį į aplinkybes, kurias piktybiškai ignoravo pirmos instancijos teismas. Pastarojo posėdžiuose jaučiau, kad kovoju ne tik su savivaldybe, bet ir teisėja, kuri nuo pat ieškinio padavimo momento ieškojo kabliukų kaip jo nepriimti. Visą laiką jaučiau stiprų šališkumą, akivaizdų savivaldybės palaikymą, stebino ir savivaldybės Teisės skyriaus atstovės nekompetencija“, – portalui Dzūkijosveidas.lt sakė T. Džiautas.

Anot jo, dar konkurso metu nebuvo galima nepastebėti daugybės ženklų, kad proteguojamas vienas asmuo, kuris ir laimėjo konkursą. „Iki šiol stebiuosi savivaldos vadovų nesugebėjimu tinkamai, vadovaujantis teisės aktais, organizuoti viešą konkursą“, – komentavo T. Džiautas.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Rolandas Juonys nuo platesnių komentarų susilaikė, tik patikino, jog jau artimiausiu metu bus skelbiamas naujas Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktoriaus pareigų konkursas.

Situacijos nekomentavo ir trečiąjį kartą Alytaus miesto savivaldybės administracijos paskelbtą konkursą laimėjusi bei beveik metus įstaigos direktorės pareigas ėjusi I. Maskeliūnienė. „Bus kaip bus“, – nedaugžodžiavo pašnekovė.

Portalas Dzūkijosveidas.lt primena, pirmasis savivaldybės bandymas 2018 m. spalį rasti Medicininės reabilitacijos ir sporto centrui, teikiančiam globos, slaugos, reabilitacijos ir sporto paslaugas, direktorių nebuvo sėkmingas, nes konkurse dalyvavę kandidatai nesurinko reikiamo balų skaičiaus, antrajame konkurse, vykusiame 2019 kovą,  laimėtojas buvo nustatytas, tačiau atsisakė pareigų.

Vienas komentaras apie “Teismas nusprendė: savivaldybės įstaigai vadovo teks ieškoti ketvirtą kartą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *