Alytaus muzikos mokyklos jaunimo simfoniniam orkestrui „Svajonė“ – Prezidento padėka

„Aš turiu svajonę – pasėdėti  orkestro viduryje ir išgirsti tai, ką girdite jūs“, – taip į savivaldybę atsiimti Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos padėkos atvykusiems Alytaus muzikos mokyklos jaunimo simfoninio orkestro „Svajonė“ nariams sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Ši padėka Alytaus muzikos mokyklos auklėtiniams skirta už laimėjimą prestižiniame, tarptautiniame konkurse, kuris praėjusiais metais vyko Belgijos Nerpelto (Neerpelt) mieste.

„Gražu tai, ką jūs darote ir kaip stebinate Alytaus miestą, Lietuvą ir pasaulį. Mes visuomet žinome – jeigu gros „Svajonė“, viskas bus gerai“, – įteikdamas Prezidento padėką orkestro vadovei Daivai Martikonytei, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

„Sveikinu jus puikiai pasirodžius tarptautiniuose konkursuose, aukšti įvertinimai Lietuvoje ir pasaulyje liudija jūsų kolektyvo meninius gabumus, kūrybiškumą, bendro darbo sėkmę. Dėkoju, kad savo talentais prisidedate prie Lietuvos kultūros ateities ir į muzikos pasaulį žengiate širdyse nešdami mūsų šalies vardą. Nuoširdžiai linkiu jums ryžto tobulėti ir siekti kūrybinių laimėjimų. Tegul jus visada vienija muzika, būkite su ja ir džiuginkite klausytojus“, – rašoma Muzikos mokyklos simfoniniam orkestrui „Svajonė“ skirtoje LR Prezidento padėkoje.

Jaunuosius muzikantus sveikino ir Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, dėkojo  jiems už nuoseklų ilgas valandas, dienas, mėnesius trukusį darbą, kuris pareikalavo stiprios valios ir daugybės pastangų.

„Juk tikrai buvo dienų, kai sakėte: „Ne, viskas, metu, nenoriu, negaliu, nusibodo, mama liepia, daugiau neisiu“, tačiau jūs įveikėte save, o tas sunkias repeticijas atperka štai tokios minutės. Esate šaunuoliai, kad tobulėjate“, – sakė mero pavaduotoja.

Alytaus muzikos mokyklos jaunimo simfoninio orkestro „Svajonė“ laimėjimais džiaugėsi ir šios mokyklos direktorė prof. dr. Aldona Vilkelienė  „Sveikinu su tuo, kad šis darbas, į kurį jūs ėjote daugybę metų, šiandien vainikuotas labai svariu laimėjimu – Lietuvos Respublikos Prezidento padėka“, – teigė ji.

„Kai kalbi apie „Svajonė“ neįmanoma nepasakyti dar kokių nors svajonių. Orkestre labai skambėtų arfa, tad linkiu, kad ir ši jūsų svajonė vieną dieną išsipildytų“, – orkestrui linkėjo jo pasveikinti atvykusi Alytaus miesto klubo „Zonta“ narė Rūta Jasionienė.

Alytaus muzikos mokyklos simfoninio orkestro meno vadovė Daiva Martikonytė padėkojo Muzikos mokyklos direktorei A. Vikelienei ir Alytaus miesto savivaldybei už skiriamą paramą ir rūpinimąsi. Susitikimo pabaigoje susirinkusiems parodytas trumpas filmas apie orkestro viešnagę Belgijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *