Susisiekimas tarpmiestiniais autobusais atnaujintas, bet keleiviai važiuoti neskuba

Keleivių vežėja „Kautra“ skelbia užbaigusi tarpmiestinių reisų atnaujinimą. Nuo praėjusios savaitės pabaigos įmonė atnaujino papildomus reisus į Vilnių, Šiaulius, Šventąją, Druskininkus, Mažeikius ir kitus miestus. Anot vežėjos atstovų, po šio etapo yra atnaujinti 95% įmonės aptarnaujamų tarpmiestinio susisiekimo reisų.

„Galime sakyti vasarą pasitinkame reisų atžvilgiu sugrįžę į vėžes. Karantinas baigiasi, vasara prasideda, tad tikiu ir keleiviai sugrįš į autobusus. Mūsų strategija buvo sugrįžti kuo greičiau ir efektyviau. Dabar turime būti kantrūs ir sulaukti keliaujančių.

Jei reisai atnaujinti beveik šimtu procentų, deja dar to negalime pasakyti apie keleivius, skaičiai dar nėra panašūs. Šiuo metu fiksuojame apie 50% keleivių sugrįžimą“, – pasakojo „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas pridūręs kad kol kas neaptarnaujami vos keli procentai iki karantino buvusių pačių nerentabiliausių maršrutų.

Jau anksčiau vyriausybė panaikino ribojimus visuomeniniame transporte – nebeliko reikalavimų sėdėti autobusuose šachmatine tvarka, riboti keleivių kiekį autobuse, lipti per galines duris.

„Džiugu, kad situacija leidžia priimti šiuos sprendimus. Žmonės po truputį sugrįžta į įprastą gyvenimą. Prasidėjus vasarai visuomet sulaukdavome srauto į pajūrį padidėjimo, tikimės šylant orams ir šie metai bus ne išimtis. Manau šią vasarą žmonės keliaus mažiau į užsienį ir rinksis atostogas Lietuvoje.

Ir toliau keliaujant rekomenduojame dėvėti kaukes, autobusus dezinfekuojame, taip pat juose išlieka dezinfekcinis skystis prieinamas keleiviams. Tai efektyvios priemonės, kurios ir toliau leis išlaikyti viruso prevenciją“, – pasakojo L. Skardžiukas.

UAB „Kautra“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *