Ne pagal kaimynų norus: Kalnų gatvėje Alytuje aidės vaikų juokas

Namai, kuriuose įsikurs Alytaus miesto šeimos centro globotiniai nei privatus vaikų darželis, Kalnų gatvėje Pirmajame Alytuje. Dzūkijosveidas.lt nuotr.

Bendrovės „Baltijos tyrimai“ praeitais metais atlikta apklausa parodė, jog labiausiai nepageidaujami lietuvių kaimynai yra romai, dar – turintys psichikos negalią bei iš įkalinimo įstaigos sugrįžę asmenys. O štai kelių Pirmajame Alytuje esančios Kalnų gatvės gyventojų nepageidaujamų kaimynų sąraše atsidūrė vaikai, kurių juoko lyg tyčia artimiausiu metu jų gyvenama gatvė vaizdingoje vietoje ant Nemuno upės kranto ir prisipildys.

Daugiau kaip 271 kvadratinio metro dviaukščiame 61A numeriu pažymėtame name su ūkiniu pastatu ir maždaug 0,12 hektaro žemės sklypu įsikurs 8 Alytaus miesto šeimos centro auklėtiniai (iki 18 metų amžiaus) su 1-2 prižiūrinčiais specialistais. Pasak Alytaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, namą savivaldybė iš privataus asmens įsigijo po viešųjų pirkimų procedūrų už 132 tūkst. eurų dėl šalyje vykdomos institucinės globos namų pertvarkos.

Tuo tarpu čia pat esantis 50 numeriu pažymėtas namas artimiausiu metu taps privačiu vaikų darželiu – jame jau baigiami remonto darbai, spalvinga tvora apjuostame kieme įrengta žaidimų aikštelė.

R. Karkauskaitės nuotr.

Ir jei būsimi 61A namo naujakuriai gatvės gyventojams nekliūva, tai dėl besikuriančio vaikų darželio skundai jau aidi ne tik vietos žiniasklaidoje, bet ir savivaldybėje – kelios Kalnų gatvės gyventojos nerimauja, kad tėvai vaikus į darželį atvežinės dideliu greičiu, o gatvė virs automobilių stovėjimo aikštele.

„Nesuprantu, kodėl kaimynai nerimauja, nes tėvai tiesiog atveš vaikučius, paleis ir išvažiuos, čia nebus nei kavinė, nei viešbutis. Be to, savivaldybė niekaip nereglamentuoja gyvenamajame privačiame name kuriamos veiklos, savininkams nereikia iš mūsų jokių leidimų ar sutikimų, mes kaip tik remiame smulkųjį ir vidutinį verslą“, – situaciją komentuoja Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja A. Juonienė.

Kaimynų nerimu stebisi ir pati Kalnų gatvėje besikuriančio privataus vaikų darželio „Vaikystės namelis“ vadovė Rosita Karkauskaitė.

„Mūsų sklypas ir namas yra gatvės pabaigoje, nesuprantu, kam ir kuo mes galime trukdyti? Pati gatvė yra ne privati, ja gali važinėti bet kas, be to, gyventojams turėtų būti žinoma, jog ji praplatinta atrėžus dalį mūsų sklypo, todėl jų piktinimasis atrodo tikrai gana keistai. Kita vertus, šioje situacijoje tikriausiai nereikėtų atmesti ir pavydo faktoriaus – aš pykstu, nes tau sekasi“, – portalui Dzūkijosveidas.lt sakė R. Karkauskaitė.

Ji įsitikinusi, jog Alytus dar turi užaugti kai kuriems dalykams, didesniuose miestuose jau senai egzistuojantiems ir įprastiems. Prieš dvejus metus pažįstami taip pat nuostabos pilnomis akimis žiūrėjo Rositai nusprendus iš VIlniaus sugrįžti į gimtąjį miestą ir įkurti jame pirmąjį ir vienintelį privatų vaikų darželį. „Vaikystės namelis“, gerokai ūgtelėjęs bei pasikeitęs, ir kuriasi šiandien Kalnų gatvėje.

10 komentarų apie “Ne pagal kaimynų norus: Kalnų gatvėje Alytuje aidės vaikų juokas

    1. Galvok ką rašai. Ir ne komentarus rašyk, o pasimokyk gramatikos, nes rašai kaip darželinukė.

  1. Kalnų gatvės super mamytės turėtų labiau pasirūpinti savo vaikais, nes labai dažnai vaikai bėgioja, žaidžia gatvėje. Juk atsakingų tėvų mažamečiai vaikai turėtų būti prižiūrimi.

  2. Džiaugiuosi, kad laimės teisingumas. O Kalnų g. gyventojoms, kurios kėlė triukšmą dėl nieko ir kurios norėjo sukurti problemą, linkiu greituoju būdu pakeisti požiūrį į pasaulį, gyvenimą ir į aplinką, kuri mus supa.

  3. Šaunu kad yra jaunų ir protingų žmonių,kurie kuria kažka o ne verkšlena kaip blogai gyventi,linkiu sėkmes ir pasisekimo tau Rosita esi jauna išsilavinusi,siek savo tikslų ir visu greičiu pirmyn!!!!O tiems kurie verkšlena ir viskuo nepatenkinti,tegul sudivaro i rankovę 😁

  4. Šaunuolė Rosita! Puiki veikla ir reikalinga. O kaimynai turėtų mažiau nerimauti ir pagalvoti, kad privačiam darželyje nebus tokios masės vaikų, kaip įprastam, tad neturėtų trukdyti jiems gyventi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *