Alytaus ugniagesiams perduotos premijos ir linkėjimai iš tolimojo Ročesterio

 

Praėjus daugiau nei pusei metų po gaisro Alytaus padangų gamykloje, trečiadienio rytą jo atgarsiai Alytaus ugniagesius pasivijo iš tolimojo Ročesterio. Alytaus miesto vadovai ugniagesiams perdavė simbolinį  Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto čekį.

„Tai buvo įtampos kupinos valandos. Prabėgus geram pusmečiui, vis dar mus prisimena, mus aplanko. Šį kartą jūs ko gero žinote, kad su Alytumi bendradarbiaujanti Ročesterio bendruomenė parėmė ugniagesius, kuriems bus skirtos premijos“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės vadovus ir kitus atstovus pasitikęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas vidaus tarybos pulkininkas leitenantas Rimantas Bokmota.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, ugniagesiams perduodamas simbolinį partnerių čekį, pabrėžė, kad labai jau norėtųsi pamiršti tą gaisrą: „Šiandien mūsų nepamiršo ir broliai iš už Atlanto – emigrantai, kurie ten gyvena, tačiau stebi, kas vyksta mūsų mieste. Susitelkusi Ročesterio bendruomenė ilgą laiką rinko lėšas, siekiant paskatinti jus. Nereikėtų žiūrėti, kokia tai suma – daug ar mažai tenka kiekvienam vyrui, bet tai yra žmonės, kurie su Lietuva turi labai mažai sąsajų, bet nori turėti jų vis daugiau. Jie simboliškai dovanoja jums čekį su palinkėjimu būti tokiais, kokie esate ir būti sveiki. Tikuosi, kad po karantino bet kokia dovana yra maloni.“

Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė perdavė Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkės, premijų ugniagesiams iniciatorės Jolandos Česonytės linkėjimus: „Ugniagesys yra nuostabus žmogus, kuris demonstruoja atsidavimą, pasiaukojimą kitiems. Jūsų drąsumas  bet kokiam pavojui inspiruoja visus žmones jūsų aplinkoj. Mes jus labai vertiname ir dėkojame jums už jūsų kasdieninę priežiūrą Alytaus gyventojams. Mes Ročesteryje linkime daug sveikatos bei laimės ir tikimės toliau stiprinti draugystės ryšius tarp mūsų dviejų miestų žmonių“.

Iš viso buvo surinkta 12 024 JAV doleriai (beveik 11 tūkst. Eur), kurie bus paskirstyti 89 Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojams. Tam Alytaus miesto taryba pritarė dar praėjusią savaitę vykusiame tarybos posėdyje. Kiekvienam ugniagesiui bus skirta po 122,71 Eur.

Be premijų ugniagesiams buvo įteikta ir saldi dovana – didelis šakotis.

Ugniagesiams skirtos premijos simboliškai įteiktos artėjant Tėvo dienai – birželio 5-ąją, o vėliau jos bus pervestos į asmenines ugniagesių sąskaitas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *