Vasarą Alytaus miesto vaikai pramogaus aštuoniose stovyklose

Nors karantinas ir pakeitė daugelio vasaros planus, tačiau tėvų, planavusių atostogų metu vaikus išleisti į stovyklą, nepakoreguos – vasaros stovyklos Alytuje vyks. Vaikai šiemet galės pramogauti 8 Alytaus mieste ir rajone vyksiančiose stovyklose.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojos Rimvydos Ališauskienės, liepos ir rugpjūčio mėnesiais Alytaus jaunimo centre ir „Sakalėlio“ pradinėje mokykloje vyks socialiai remtinose šeimose augantiems vaikams skirtos stovyklos.

Jų metu vaikai dalyvaus edukaciniuose užsiėmimuose, susitiks su žymiais Alytaus krašto žmonėmis, sportuos, vyks į įvairias išvykas.  Tokioje liepos mėnesį Alytaus jaunimo centre vyksiančioje stovykloje dalyvaus 146 vaikai, o rugpjūtį „Sakalėlio“ pradinėje mokykloje šurmuliuos 91 stovyklos dalyvis.

Nuo birželio 8 d. iki rugpjūčio 7 d. vaiko ir mamos dienos centre „Kutis“ vyks priešmokyklinio ir pradinio ugdymo mokiniams skirta stovykla „Spalvota vasara“. Šio centro prezidentė Rimantė Adomaitienė džiaugiasi, kad stovykla sulaukė didelio susidomėjimo – paskelbus registraciją akimirksniu buvo užpildytos visos vietos ir net susidarė laukiančių eilė. Stovyklos „Spalvota vasara“ metu mažieji alytiškiai užsiims edukacine, menine, muzikine ir sporto veikla.

Tokia pat aktyvi ir įdomi stovykla 7–17 m. vaikus liepos mėnesį suburs Nemunaityje.  Dešimt dienų truksiančios stovyklos metu vyks aktyvi sportinė ir kūrybinė veikla, edukaciniai, keramikos, dailės užsiėmimai, bus organizuojami lauko žaidimai, žygis pėsčiomis, vakarojama prie laužo. Stovyklos veiklas organizuoti ir vykdyti padės 10 savanorių.

Birželio 10–13 d. Alytaus Putinų gimnazija organizuos Alytaus miesto mokyklų mokinių vasaros verslumo stovyklą „Verslus 2020“. Susitikimas su sėkmingus verslus kuriančiais verslininkais, buvusiais gimnazijos mokiniais, interaktyvūs žaidimai, verslo idėjų generavimas, viešojo kalbėjimo mokymai – tai ir dar daugiau laukia stovykloje dalyvausiančių 8–10 ir gimnazijų I–IV klasių mokinių.

Birželio 29 d. – liepos 24 d. VšĮ „Pingvinų akademija“ kviečia 6–10 metų vaikus į vasaros stovyklą „Hello, vasara!“ Jos metu mažieji alytiškiai ruoš teminius projektus apie pasirinktą šalį, profesiją ar klimato kaitą, lavins bendravimo, kūrybiškumo ir anglų kalbos įgūdžius.

Liepos 20–25 d. asociacija Lietuvos šaulių sąjungos Alytaus apskrities A. Juozapavičiaus šaulių rinktinė į stovyklą „Šaulys – tautos karys“ suburs jaunuosius šaulius. Stovykloje vaikai ne tik turiningai praleis laiką, bet ir susipažins su dalinio ginkluote ir technika, taktikos elementais, mokysis užsimaskuoti ir maskuoti ekipuotę, perduoti negarsinio valdymo signalus ir veikti pagal juos, įrengti pastogę, pasistatyti priedanga, stebėti vietovę, įrengti perkėlą virvėmis, perduoti pranešimus per radijo ryšio priemones, suteikti pirmąją medicinos pagalbą nukentėjusiesiems, ugdys lyderiui būdingas savybes. Policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai stovyklos dalyvius susipažindins su policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbu, saugiu elgesiu ekstremalių situacijų metu. Vakarais šauliai organizuos sporto varžybas – šaudys iš lanko, pneumatinio šautuvo, šratasvydžio, dažasvydžio, žais futbolą, krepšinį, tinklinį, smiginį, bandys įveikti turistinę alpinizmo trasą, o paskutinėmis stovyklos dienomis leisis į žygį iš Alytaus į Dušnionis ir atgal į Alytų (apie 31 km). Jo metu aplankys istorines ir partizanines kovų vietas.

Sportuoti mėgstančius 7–19 m. vaikus ir jaunuolius liepos 27 d. – rugpjūčio 21 d. suburs asociacijos futbolo klubas „Spartukai“.  Keturias savaites (2 pamainos) truksianti dienos stovykla vyks nuo 10 iki 15 val. Jos metu, naudojant dailės terapijos programą, vaikų fizinis aktyvumas bus derinamas su psichologo užsiėmimais, vyks pasiruošimas ateinančių metų treniruočių ir čempionatų sezonui. Stovyklos dalyviai sportuos Dainavos mokyklos stadione, o maudysis Dailidės ežerėlyje.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Vienas komentaras apie “Vasarą Alytaus miesto vaikai pramogaus aštuoniose stovyklose

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *