Dėl šiukšlių krūvų prie naujų konteinerių Alytuje – savivaldybės vadovų ir atliekų tvarkytojų pasitarimas

Alytaus miesto gatvėse ir daugiabučių namų kiemuose savaitgalį „karaliavusios“ šiukšlės sukėlė nemenką gyventojų pasipiktinimo bangą – socialiniai tinklai „ūžė“ nuo komentarų, kuriuos iliustravo nuotraukos bei filmuotos medžiagos su krūvomis šiukšlių šalia naujai įrengtų pusiau požeminių atliekų konteinerių įvairiose miesto vietose.

Vieni komentatoriai kaltino galimai nekokybiškus konteinerius, kurių esą neįmanoma atidaryti, kiti – siaučiantį stiprų vėją ir prie šiukšlių puotaujančias varnas, treti ragino atsakomybę prisiimti patiems gyventojams, kurie naudotis naujais konteineriais pradėjo ankščiau laiko, be to, niekaip „neprisijaukinantys“ atliekų rūšiavimo.

Nors pirmadienio rytą vaizdas Dzūkijos sostinės gatvėse ir daugiabučių kiemuose jau buvo kitoks, tačiau savaitgalį susiklosčiusi situacija pro akis nepraslydo Alytaus miesto savivaldybės vadovams. Pirmadienį popiet buvo sušauktas pasitarimas, kuriame dalyvavo ne tik jie, bet ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) bei atliekų išvežimo paslaugą mieste teikiančios bendrovės „Ekonovus“ atstovai.

Pasak ARATC direktoriaus pavaduotojo Romualdo Dimšos, šiuo metu situacija mieste yra sukontroliuota ir stebima, „karštieji taškai“ – identifikuoti ir sutvarkyti, į juos grąžinti senieji konteineriai. Naujovei mieste įsitvirtinti ir būti pripažintai esą prireiks šiek tiek laiko bei visų tolerancijos, o naudotis naujais konteineriais teks išmokti.

„Savaitgalį situacija galėjo susiklostyti dėl kelių priežasčių: senieji buitinių atliekų konteineriai buvo išgabenti per greitai, o naujuosius gyventojai pradėjo naudoti per anksti, padėtį dar pablogino laisvos dienos ir stiprus vėjas. Nors naujieji konteineriai oficialiai pradėti eksploatuoti ir yra prižiūrimi tik nuo šiandien, tačiau žmonės šiukšlėmis juos užpildė gerokai ankščiau“, – komentavo R. Dimša.

Pasak jo, ateityje panašių incidentų padės išvengti šalia atliekų konteinerių budėsiantys vadinamieji „reindžeriai“, prižiūrėsiantys, kaip gyventojai rūšiuoja atliekas, o susidarius „ekstremaliai“ situacijai neatmetama galimybė didinti atliekų išvežimų skaičių, aikštelių priežiūrą vykdyti ir savaitgaliais bei šventinėmis dienomis.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis įsitikinęs, jog ARATC turėtų aktyviau informuoti gyventojus apie atliekų rūšiavimą, kaip tai įtakoja jų sąskaitas. „Pereinamuoju laikotarpiu teritorijos su naujaisiais konteineriais privalo būti nuolat stebimos, situacija kontroliuojama, šalia konteinerių privalu pateikti kuo daugiau informacijos, kaip gyventojams elgtis ir kur kreiptis konkrečiu atveju, pavyzdžiui, jei konteineris pilnas ar tiesiog neatsidaro“, – pažymėjo meras.

3 komentarai apie “Dėl šiukšlių krūvų prie naujų konteinerių Alytuje – savivaldybės vadovų ir atliekų tvarkytojų pasitarimas

  1. “Dzūkijos veido” portalas darosi tikras geltonosios spaudos lyderis mieste. Kodėl neparašėt, kad ir tarybos nariai dalyvavo šiame susitikime ? Kodėl nepacitavote jų pasisakymų apie atliekas ? Kas jūsų prašė taip tendencingai alytiškiams pateikinėti iškreiptą informaciją apie atliekas ???

    1. Ponas S.Leonavičiau. Negi jums taip trūksta dėmesio? Jūs kažkoks keistas, visada norit būt dėmesio centre. Narcisizmas – patologija, asmenybės sutrikimas. Narcizams reikia labai daug dėmesio, tačiau tai nereiškia, kad jie save myli. Juk dažniausiai iš kitų aršiai reikalaujama to, ko labiausiai trūksta patiems. Narcisistinėmis asmenybės dažniausiai tampa tie žmonės, kuriems vaikystėje trūko meilės ir dėmesio, todėl suaugę visais būdais siekia tai kompensuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *