Renginiai sugrįžta į Alytų: vaikų gynimo dienai – burbulų fiesta!

Alytaus kultūros centro nuotraukos.

Nors karantinas vis dar neatšauktas, Alytaus kultūros centras (AKC) pamažu vaduojasi iš jo gniaužtų ir jau skelbia apie pirmuosius renginius. Vienas jų – jau pirmąją vasaros dieną. Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga alytiškiai kviečiami į burbulų fiestą. Tiesa, iki paskutinių akimirkų šio renginio vieta išlieka paslaptimi. Netrukus AKC renginių tinklelį papildys dar daugiau nuotaikingų renginių! Ko šią vasarą gali tikėtis alytiškiai, kalbamės su AKC rinkodaros ir komunikacijos specialiste Iveta Komičiūte.

Iveta Komičiūtė. Alytaus kultūros centro nuotrauka.

Pirmasis AKC renginys po dar labiau atlaisvintų karantino gniaužtų skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Kas laukia alytiškių šiame renginyje? Kur jis vyks ir kokia programa?

Taip, pamažu stengiamės sugrįžti į ritmą. Džiaugiamės, kad vyriausybė nuo birželio 1 d. leido lauke organizuoti renginius su 300 žiūrovų. Tai jau ganėtinai nemažas skaičius, kuris leidžia plėsti renginių spektrą.

Pirmasis renginys įvyks Birželio 1-ąją dieną. Švęsime Tarptautinę vaikų gynimo dieną, kurios metu vaikus linksmins Burbulų dėdė, klounas, skambės vaikiškos dainelės, apsilankys vaikų mėgstami personažai.

Tikime, kad šis įvykis sulauks didelio susidomėjimo, todėl sąmoningai renginio vieta kol kas nėra skelbiama. Ji bus paviešinta tik prieš pat renginį, siekiant išvengti per didelio susibūrimo. Manome, jog žmonės bus sąmoningi ir laikysis saugių atstumų, o jei matys didelį kiekį žmonių, stebės šventę iš toliau.

Kokių dar renginių artimiausiu metu alytiškiams pasiūlys AKC ir kokie jie bus?

Kitas renginys po Tarptautinės vaikų gynimo dienos bus organizuojamas Tėvo dienai paminėti. Jį pavadinome „Mano aktyvus tėtis“. Birželio 7-ąją dieną alytiškių laukia orientacinės rungtys, estafetės bei jaunimo grupių koncertas. Kviečiame tėčius su vaikais, kitais šeimos nariais, kurti komandas ir registruotis iš anksto el. paštu komunikacija@akkc.lt.

Po šio aktyvaus renginio birželio 12 dieną laukia jaukus, ramus vakaro koncertas. Jis vyks lauke, ant pievelės. Miestelėnams nemokamai koncertuos atlikėjas Mantas Bendžius.

Birželio 21-ąją alytiškius kviesime į edukacines dirbtuves, kur šį kartą bus pinami Joninių vainikai. Registracija vyks tuo pačiu el.paštu.

O prieš pat Jonines, birželio 23-iąją, jau lauksime senjorų jų anksčiau pamėgtuose „naktišokiuose“. Jiems koncertą dovanos gyvo garso kapela.

Tokie artimiausi planai šiuo metu, bet jie nuolat pildosi, ieškome patrauklių ir saugių renginių vykdymo būdų ir kviečiame alytiškius drąsiai sugrįžti į miesto kultūrinį gyvenimą, tiesiog nepamirštant saugumo rekomendacijų. Kol kas renginiai organizuojami lauke, centro prieigose ar amfiteatre, nebent edukacija vyks viduje. Žinoma, renginių tinklelis pamažu bus pildomas.

Renginiai tikriausiai dar negreit bus tokie, kaip prieš karantiną. Net kalbama apie tai, kad socialinė distancija nuo šiol mums bus nuolatinė palydovė ir kad bent jau iki tol, kol bus išrasta vakcina nuo COVID-19  negalėsime gyventi taip, kaip iki šiol. O kaip šioje situacijoje, organizuojant renginius, tenka prisitaikyti AKC?

Na, nesame linkę spėlioti kaip bus. Daug kas galvojo, kad jokių galimybių nėra ir šią vasarą susitikti renginiuose, bet kaip matome situacija keičiasi į gerą. Mes turime pakankamai didelę salę Alytaus ir net viso Dzūkijos regiono mąstu, kurioje turėtumėme galimybę priimti nemažai žiūrovų net ir paliekant tarp jų tam tikrus reikalaujamus atstumus. Tačiau, kol kas pagal vyriausybės rekomendacijas ir leidžiamą žiūrovų skaičių vasarą laikomės renginių lauke plano, pasiliekant teisę riboti ateinančiųjų srautą.

Taip pat šiuo metu turime ir vykdomą vidaus patalpų renovaciją, kuriai tokia situacija yra palanki.

Kalbant apie tolimesnes prognozes, nuo rudens planuojame viską kaip anksčiau, planai keisis pagal situaciją šalyje. Tradicinių renginių keisti per daug nenorėjome, tad didieji masiniai renginiai, tokie kaip Dzūkų dainų ir šokių šventė, Dainavos šalies muzikos festivalis yra perkelti į kitų metų vasarą, o jos metu jau tikimės, kad viskas galės vykti kaip anksčiau.

Kiek renginių atšaukta ir kaip su pinigų grąžinimu už renginius žmonėms?

Kaip ir didžioji dalis pasaulio finansinių nuostolių patyrėme. Atšaukta arba perkelta daugiau kaip 20 renginių. Už atšauktus renginius organizatoriai be abejonės pinigus grąžina, manau, kad jau netgi turėtų būti sugrąžinti.

Dėl perkeltų renginių situacija dviprasmiška – jei nauja data žiūrovo netenkina, vieni organizatoriai noriai grąžina pinigus,  kiti naudojasi force majeure teise ir to nedaro. Yra įvairių situacijų, bet čia jau viskas priklauso ne nuo mūsų, o nuo konkrečių organizatorių. Tuo laikotarpiu būtent Alytaus kultūros centro organizuotų renginių su bilietais nebuvo planuota.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *