Teismo verdiktas: Alytaus aeroklubas gali toliau naudotis nekilnojamuoju turtu

 

Alytaus aeroklubas po praėjusį penktadienį įvykusio Alytaus miesto savivaldybės vizito siekiant perimti jai perduotą turtą, pirmadienio popietę išplatino pranešimą apie tai, kad Alytaus apylinkės teismas patenkino Alytaus Aeroklubo prašymą ir priėmė nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo. Teigiama, kad Alytaus miesto savivaldybei uždrausta taikyti bet kokias turto naudojimą ir valdymą ribojančias priemones Aeroklubo atžvilgiu. Ši Nutartis yra vykdytina skubiai.

Praėjusį penktadienį paskelbtoje nutartyje Alytaus apylinkės teismas nurodė, kad Alytaus Aeroklubo prašymas dėl laikinųjų apsaugos priemonių yra pagrįstas ir nutarė Alytaus miesto savivaldybei iki galutinio sprendimo priėmimo byloje uždrausti perimti nekilnojamojo turto naudojimą, taikyti šiam turtui bet kokias fizinės apsaugos ar kitokias priemones, ribojančias ieškovo galimybę patekti į turtą bei naudotis turtu, o taip pat uždrausti imtis kokių kitų veiksmų, kuriais bet kokia forma būtų trukdoma Aeroklubui naudotis turtu, keisti šio turto naudojimo paskirtį ir imtis bet kokių veiksmų, kuriais būtų suvaržomos galimybės turtą naudoti pagal dabartinę jo naudojimo paskirtį.

„Teismo nutartimi bent jau laikinai yra sukontroliuota ir apribota savivaldybės savivalė, kokios per visus nepriklausomybės metus aš nebuvau matęs. Aklas ėjimas buldozeriu turbūt yra šios kadencijos vizitinė kortelė ir man labai apmaudu, kad vykdant savo politinę valią yra pažeidžiami elementarūs teisinės valstybės principai. Džiaugiuosi, kad teisminė kontrolė leido stabilizuoti situaciją tol, kol bus išnagrinėtas ginčas pagal pateiktą ieškinį ir įvertintas abiejų pozicijų pagrįstumas. Atskirai noriu padėkoti Edgaro Margevičiaus vadovaujamai teisininkų komandai PrevenceLegal, kuri puikiai padirbėjo ir padėjo mums stabilizuoti susidariusią situaciją. Man, kaip alytiškiui, liūdniausia, kad Alytaus miesto savivaldybė pasiuntė labai aiškią žinutę tiek esamiems miesto gyventojams, tiek būsimiems investuotojams: sutarčių ir teisinės valstybės principų nebus laikomasi, o bet kokia politinė valia bus aukščiau visko. Į tokios savivaldybės kuriamą LEZ neateis nė vienas investuotojas dėl elementaraus stabilumo ir vakarietiškos kultūros standartų nebuvimo“, – teigė Alytaus aeroklubo viršininkas Kęstutis Urbanavičius.

Penktadienį nuo pat ankstaus ryto Alytaus aerodrome pasirodė savivaldybės atstovai, lydimi antstolio ir policijos pareigūnų. Savivaldybės atstovai inicijavo nekilnojamojo turto spynų keitimą ir iki dienos pabaigos reikalavo Aeroklubo atstovus palikti patalpas ir teritoriją.

Aeroklubo išplatintame pranešime teigiama, kad Alytaus miesto savivaldybė užrakino ir apribojo priėjimą netgi prie Alytaus Aeroklubui priklausančio turto.

Parengta pagal Alytaus aeroklubo informaciją.

Vienas komentaras apie “Teismo verdiktas: Alytaus aeroklubas gali toliau naudotis nekilnojamuoju turtu

  1. 2016 metu Seimo rinkimai. 122 numeris Tvarkos ir Teisingumo sąraše. Kęstas turi turto už 500 eurų, santaupų 6 tūkst. Per metus gavo 3256 eur pajamų, sumokėjo nulį mokesčių.. Viršinykas tsakant. (dabar ” benamis”)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *