Nenuobodžioms kelionėms po Dzūkiją – kabantys „beždžionių“ tiltai

 

Ilgą laiką mėgautis pasivaikščiojimais vadinamuoju „beždžionių“ tiltu galėjo tik poilsiaujantys Lietuvos pajūryje, Šventojoje, tačiau šiandien kabančių tiltų šalyje suskaičiuojama beveik aštuonios dešimtys. Kelionių portale „Pamatyk Lietuvoje“ yra net sukurtas virtualus jų žemėlapis.

Įvairiose Dzūkijos vietose įrengti devyni kabantys tiltai. Vieni jų – tvirti, vos judantys, „pakabinti“ ant betoninių pamatų, kiti – su daugybe išlūžusių lentų, siūbuojančiais turėklais, laikomi rąstų. Ir nors visi jie skirtingi savo ir išvaizda, ir ekstremalumu, tačiau tikrai ne egzotiškumu.

Vieną iš kabančių tiltų galima išmėginti Voseliūnų kaime, šalia Birštono. Tiltas pakibęs virš Verknės upės, prie jo galima privažiuoti automobiliu.

Voseliūnų tiltas. pamatykLietuvoje.lt nuotr.

Kiti aštuoni kabantys tiltai įrengti Dzūkijos nacionaliniame parke arba išskirtine gamta garsėjančiose Varėnos rajono gyvenvietėse, išsidėsčiusiose aplink Merkio upę. Pradedant nuo Pamerkių ar Rodukos kaimų, galima susidaryti ištisą „beždžionių“ tiltų maršrutą visai dienai.

Pamerkių tiltas. pamatykLietuvoje.lt nuotr.
Rodukos tiltas. pamatykLietuvoje.lt, Š. Narkaus nuotr.

Kabančius tiltus galima išmėginti ir Puvočių, Mardasavo, Milioniškių, Perlojos, Salovartės bei Molių ir Bartelių kaimuose. Taigi, susigundžiusių ne tik, kad nenuobodi kelionė laukia, bet ir įspūdingi gamtos vaizdai akims bei pažintis su dzūkiškomis tradicijomis ir kultūra garantuoti!

Milioniškių tiltas. pamatykLietuvoje.lt nuotr.
Molių-Bartelių tiltas. pamatykLietuvoje.lt nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *