Planai keičiasi: Alytaus miesto gimtadienis bus!

Alytaus miesto šventės 2019 akimirka. AMS nuotr.

Balandžio viduryje atšaukta Alytaus miesto gimtadienio šventė įvyks, o planus, panašu, pakoregavo šalyje gerėjanti situacija dėl COVID-19 pandemijos ir švelnėjančios karantino sąlygos.

„Alytaus gimtadienis bus! Kitoks nei planavome. Kur kas kuklesnis ir mažesnis. Tačiau, net neabejoju, kad jaukesnis, šiltesnis ir nuoširdesnis“, – tokia žinute penktadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Šiųmetė šventė, pavadinta „Namai suARTina“, pati atkeliaus pas miestelėnus, kurie negalės joje sudalyvauti – mikrorajonuose ketinama įrengti scenas Dzūkijos sostinės balsų ir talentų pasirodymams.

Įvairiose vietose skambės miesto himnas „Su gaivia bangele… Nemune, Nemune“, dideliuose ekranuose bus rodomi filmai, o Rotušės aikštėje planuojama išmėginti dar niekur nematytas interaktyvias instaliacijas.

Keturiuose savo istorija turtinguose miesto pastatuose mini spektaklių, koncertų ir performansų formatu bus pristatytos sienų tapybos parodos.

Nors tradicinės eisenos nebus, atšauktas ir turėjęs vykti grupės SEL koncertas, tačiau laikantis visų taisyklių ir užtikrinant žmonių saugumą šurmuliuos tautodailininkų bei amatininkų mugė, tiesa, gerokai kuklesnė ir mažesnė.

Alytaus miesto gimtadienio šventiniai renginiai vyks birželio 12-14 dienomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *