Žuvinto rezervatas atsinaujino: lankytojų centre – nauja ekspozicija ir įrengtas gamtinis takas

Žuvinto ežero gamtos takas jau baigiamas rekonstruoti. Arūno Pranaičio nuotrauka.

Pastaruoju metu daugybės nuo karantino rutinos bėgančių lankytojų sulaukiantis Žuvinto biosferos rezervatas jau kitą savaitę jiems galės pasiūlyti dar daugiau galimybių pažinti gamtą. Jau galima pasivaikščioti ne tik atnaujintu Žuvinto ežero gamtiniu taku, bet ir duris pavieniams lankytojams atvers pažinimo centras, kur jau įrengta nauja ekspozicija.

„Šiais metais Žuvinto rezervatas ganėtinai atsinaujino. Jau esame įrengę naują lankytojų centro ekspoziciją ir baigiam atnaujinti Žuvinto ežero gamtinį taką. Tik koronavirusas mus sustabdo nuo fanfarų ir skelbimosi. Darbai dar nėra absoliučiai baigti – gamtinio tako statyba galutinai turėtų būti baigta iki gegužės pabaigos, dar paukščių stebėjimo bokštelis nesuremontuotas“, – sakė Žuvinto biosferos rezervato vadovas Arūnas Pranaitis.

Triukšmingiausi ežere dabar yra rudagalviai kirai. Arūno Pranaičio nuotrauka.

Pasak jo, karantino laikotarpiu Žuvinto rezervate sulaukta ganėtinai daug pavienių lankytojų, mat čia išties yra kur pasidairyti ir ką pamatyti. Rezervato vadovo manymu, lankytojų pagausėjimą lėmė turbūt ne tik noras pabėgti nuo karantino gniaužtų, bet ir tai, kad rezervatas sparčiai atnaujinamas, o žmonėms smalsu visa tai pamatyti.

Ežero pakrantėse galima išvysti pilkųjų žąsų su jau paaugusiais jaunikliais. Arūno Pranaičio nuotrauka.

„Būtų labai nesąžininga, jeigu mieste gyvenantiems žmonėms, kurie nuo karantino kenčia labiau negu kaimo gyventojai, pasakytume, kad nesilankytų gamtoje. Mums svarbiausia, kad būtų išlaikytos tos bendrosios sąlygos ir reikalavimai dėl sveikatos saugumo – kad nesilankytų didesnėmis grupėmis, automobilių stovėjimo aikštelėje negali būti daugiau kaip penkios transporto  priemonės ir žmonės turi dėvėti apsaugines kaukes“, – kalbėjo A. Pranaitis.

Jis patikino, kad greičiausiai jau nuo kitos savaitės pavieniams lankytojams duris atvers ir lankytojų centras. Tiesa, ekskursijos kol kas nebus organizuojamos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *