Projekto „Namai suARTina“ menininkai „kalbins“ sienas

Vasaros pradžioje Alytus taps spalvingesnis ir išraiškingesnis. Pilkas ir neišvaizdžias kai kurių statinių sienas pakeisti pasirengę street art meistrai.

Pirmasis Alytuje street art renginys-konkursas „Alytus suARTina“, inicijuojamas Alytaus miesto savivaldybės, startuoja jau šį šeštadienį, gegužės 16 d. Neofreskos ir street art meistrai naujam gyvenimui prikels ir  „prakalbins” vieną labiausiai alytiškių lankomų vietų – ilgą sieną prie pėsčiųjų tako, vedančio pylimu į Dainų slėnį. Ši siena priklauso UAB „Parama“. Menininkai konstruos kūrybišką dialogą su šalia esančiu įmonės pastatu, aplinka, miestu, kuris jau kelintus metus save vizualiai tapatina su ženklu „Alytus-Myliu“, jungiančiu meilę šeimai, bendruomenei, gamtai.

Sienos tapymo darbai prasidės 10 val. ir vyks visą dieną, o 20 val. planuojama skelbti konkurso rezultatus.

O birželį mieste įsikurs Lietuvos ir užsienio menininkų laboratorija „Namai suARTina“.

„Kai kalbame apie namus, kalbame ne tik apie konkrečią vietą, kalbame apie namus, kaip asmeninės tapatybės pamatą, leidžiantį žmogui orientuotis  pasaulyje“, – sako projekto sumanytoja Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė, pridurdama, kad taip bus prikelta žmones suartinanti, miesto tapatumą kuriančių namų istorija.

Šis projektas suteiks miesto veidui daugiau spalvų, žaismingų vizualių akcentų, o piešiniai ant pastatų sienų atkurs ir sujungs miesto praeities, dabarties ir ateities fragmentus, skatins bendruomenę įsitraukti į kūrybinį vyksmą.

Festivalio, prie kurio finansavimo prisideda Lietuvos kultūros taryba,  metu bus rengiamos diskusijos apie miesto įvaizdžio kūrimą, o paskutinę jo dieną visi būsime pakviesti į pripildytą įvairaus meninio veiksmo gatvės galerijos parodos „NamaisuARTina“ vernisažą.

AMT informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *