Alytaus miesto mokiniai į įprastas pamokas nesugrįš

Švelnėjant karantino sąlygoms, nuo gegužės 25 d. į šalies mokyklas palaipsniui galės sugrįžti mokiniai, tačiau Alytaus miesto mokiniams įprastos pamokos šias mokslo metais jau nebevyks. Vietoj jų mokiniai galės mokyklose užsiimti edukacine, projektine veikla, lankytis mokyklų bibliotekose ar skaityklose, vykti į išvykas.

„Sušvelnintos karantino sąlygos yra mūsų visų bendrų pastangų rezultatas.Kovodamas su pandemija Alytus pasiekė gerų rezultatų. Šiuo metu koronavirusu serga vienas alytiškis. Nenorėdami bloginti situacijos, nutarėme tradicinio ugdymo šiais metais neatnaujinti“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Tad kaip atrodys mokymasis po birželio 1 d.? Pasak mero pavaduotojos, įprastos pamokos jau nevyks, tačiau mokyklos atvers edukacines ir laisvalaikio erdves, bibliotekas, skaityklas, mokytojai teiks konsultacijas, šalins nuotolinio mokymosi metu atsiradusias spragas, bendraus su mokiniais, laikydamiesi saugumo reikalavimų. „Žmogišką ryšį atkursime, o tradicinių pamokų suoluose – ne“, – priduria mero pavaduotoja.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimu nuo gegužės 18 d. į lopšelius-darželius sugrįš mažiausieji, dar po savaitės –  nuo gegužės 25 d. į mokyklas galės sugrįžti pradinio ugdymo (1–4 klasių) mokiniai, onuo birželio 1 d. – pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas besimokantys mokiniai, tačiau ministerijai leidus galutinį sprendimą, ar mokyklos dirbs nuotoliniu, ar įprastu būdu, priimti savivaldybių ir mokyklų vadovams, nuspręsta nerizikuoti ir šiais mokslo metais Alytuje jau nebesugrįžti prie įprasto ugdymo proceso.

Pagal šiemet Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patvirtintus bendrųjų ugdymo planų pakeitimus, ugdymo procesas 1–4 klasių mokiniams baigiasi birželio 4 d., 5–10, III gimnazijos klasės mokiniams – birželio 18 d., o abiturientams – gegužės 22 d. Tačiau jei mokykloje vyko intensyvesnis ugdymo procesas, buvo organizuojami edukaciniai renginiai savaitgaliais, šios datos gali skirtis, ugdymo procesas baigsis anksčiau.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *